Ugotuj książkę: Glinka-garnek imbir wieprzowina z figami i marynowanym koprem włoskim

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj gotować książkę: Clay-Pot imbir wieprzowina z figami i marynowanym koprem włoskim. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.25 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz wieprzowinę, imbir, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać suszone figi, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Fig & Cacao jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: marynowane brzoskwinie imbirowe, Ugotuj książkę: kurczak i warzywa gliniane garnki ryż, oraz Ugotuj książkę: kurczak o zapachu zatoki z figami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. rozpuść masło z oliwą z oliwek w dużym glinianym garnku na średnim ogniu.
Dodać cebulę i imbir; gotować, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Dodać wieprzowinę, sól i pieprz; wymieszać i gotować przez 10 minut więcej.
Dodać wino śliwkowe i figi, doprowadzić do wrzenia, dokładnie wymieszać, przykryć i smażyć przez 1 1/2 godziny.
Wyjąć z piekarnika i za pomocą drewnianej łyżki lub szpatułki rozbić kawałki wieprzowiny.
Dodaj sok z marchwi; powrót do piekarnika na 30 minut więcej. Smak i dostosować sól.
Podawać z glinianego garnka lub przełożyć na ciepłe pojedyncze talerze; udekorować kopcem marynowanego kopru włoskiego.
Ume-Marynowany Koper Włoski
- sprawia, że 3 szklanki kopru włoskiego i 2 szklanki płynu do trawienia -
Połącz wino, marynowane śliwki, ocet i miód w blenderze; przecier.
Umieścić plastry kopru włoskiego w dużej misce, wlać płyn i szczelnie przykryć. Można go zjeść od razu, ale smaki stają się lepsze dopiero po kilku dniach w lodówce. Utrzymuje się przez kilka miesięcy.