Ugotuj książkę: gazpacho Risotto z krewetkami czosnkowymi

Ugotuj książkę: gazpacho Risotto z krewetkami czosnkowymi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać gotować książkę: gazpacho Risotto z krewetek czosnku spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 724 kalorie. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, oliwę z oliwek, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Kimchi Gazpacho z krewetkami, Gotuj książkę: Gazpacho, oraz Ugotuj książkę: Truskawkowe Risotto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wieczorem lub rano przed podaniem tego risotto Rozgrzej piekarnik do 93°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Połówki pomidorów ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Pomidory skropić oliwą z oliwek i posypać solą. Piecz w piekarniku przez 8 godzin, aż pomidory zostaną skoncentrowane i mięsiste, ale nie suche. Jeśli nie używasz od razu, umieść w szczelnym plastikowym pojemniku i przechowuj w lodówce do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Godzinę przed podaniem, wrzucić krewetki, czosnek, lekkie posypanie solą, i mżawka oliwy z oliwek w średniej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Umieścić żółtą paprykę bezpośrednio na palniku i char nad płomieniem gazowym, obracając w razie potrzeby, aby czernić równomiernie ze wszystkich stron. Ewentualnie umieścić paprykę na blasze do pieczenia i dusić, obracając w razie potrzeby, aż Skórki czernieją ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6
Umieścić papryki w misce i przykryć ręcznikiem, aby pozwolić im na parze przez co najmniej 15 minut. Używając palców lub noża do parkowania, obrać i posadzić paprykę, pokroić w 1/4-calową kostkę i zarezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Każdy pieczony pomidor pokroić na pół na 6 sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
8
Połącz je z żółtą papryką w średniej misce i wymieszać z octem winnym sherry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Papryka żółtaPapryka żółta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na małej patelni na średnim ogniu. Gdy patelnia jest dość gorąca, ale nie palenie, podsmażyć jalapeños, stale mieszając, aż zmiękną, o 3 protokół. W rondlu 3-ćwiartkowym na średnim ogniu podgrzej pozostałą łyżkę oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Dodaj szalotki, 1 łyżeczka soli, i czarny pieprz i sauté 2 protokół, aż szalotki są miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
11
Dodać ryż i wymieszać około 2 minut, aż wszystkie ziarna zostaną pokryte olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Obniżyć ogień do średniego i dodać sherry. Mieszaj, aż sherry się wchłonie. Zacznij dodawać sok ogórkowo-pomidorowy, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając. Przed dodaniem soku należy odczekać, aż każdy dodatek soku zostanie wchłonięty. Kontynuuj, aż risotto będzie kremowe, a ziarna ryżu będą al dente, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
13
Wymieszać jalapeño, mieszankę pomidor-żółty pieprz, masło, i połowę pietruszki. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem i przykryć rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Papryka żółtaPapryka żółta
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
14
Podgrzej średnią patelnię na średnim ogniu. Gdy bardzo gorąco, ale nie palenie, dodać krewetki i saute, mieszając, tylko do różowego i gotowane przez, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Risotto podawać w ciepłych płytkich miseczkach, posypane równymi porcjami podsmażonych krewetek i pozostałą pietruszką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn