Ugotuj książkę: frytki z serem Jalapeño
Ugotuj książkę: frytki z serem Jalapeño to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 598 kalorii, 29g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ser velveeta, marynowane jalapeño, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: wiejskie frytki, Ugotuj książkę: Burger i frytki, oraz Ugotuj książkę: BBQ Jalapeño Poppers dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ziemniaki obrać; pokroić w 1/2 cala patyczki. Spłucz i osusz papierowymi ręcznikami.
Wlać olej do 12-calowej patelni; dodać ziemniaki, pakując je mocno, aż zimny olej prawie pokrywa je.
Włącz ogień do medium; gotować ziemniaki, potrząsając patelnią, aby nie przyklejały się, aż zaczną się bladozłoty kolor, około 10 minut. Przestań Potrząsać patelnią; gotuj 8 do 10 minut więcej.
Posypać jalapeños równomiernie na wierzchu ziemniaków. Odczekaj 3 minuty, a następnie zrób to samo z pokrojoną cebulą.
Podnieś ciepło do średniej wysokości; zacznij obracać ziemniaki, stale przesuwając je, aby promować nawet brązowienie. Kontynuuj, aż ziemniaki będą złote.
Odcedzić i umieścić na stojaku z drutu.
Podzielić równomiernie między cztery miski; skropić każdą z żądaną ilością Chile con Queso.
Udekoruj marynowanymi plastrami jalapeño i podawaj natychmiast.
- sprawia, że około 2 szklanki -
Umieść Velveeta i Ro-tel w powolnej kuchence lub podwójnym kotle i gotuj, aż Velveeta się stopi. (Można również użyć kuchenki mikrofalowej do przygotowania tego, ale powolna kuchenka utrzymuje ciepły dip.)