Ugotuj książkę: duszony Halibut ze szparagami i grzybami
Ugotuj książkę: duszony Halibut ze szparagami i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $11.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 891 kalorii, 59G białka, oraz 66 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, bekon, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól morską, można podążać tym daniem głównym z Malinowe Ciasteczka Z Solą Morską jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: duszone marchewki, Ugotuj książkę: pomarańczowy Pekan Dziki Ryż, oraz Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać szparagi i gotować 3 do 4 protokół, aż ledwo miękkie.
Odcedzić i natychmiast zanurzyć w łaźni z wodą lodową do ostygnięcia; odcedzić i odstawić.
W dużej zapiekance gotować boczek na średnim ogniu, aż wytworzy tłuszcz i będzie chrupiący.
Osuszyć na ręczniku papierowym.
Z zapiekanki wylać tłuszcz z boczku, roztopić masło.
Dodać cebulę perłową i 1 łyżkę wody i gotować do miękkości.
Gdy cebula będzie miękka, dodaj wszystkie grzyby i masło czosnkowe, dopraw solą i białym pieprzem i gotuj, aż grzyby zmiękną, około 5 minut.
Tymczasem halibuta przyprawiamy z obu stron solą i białym pieprzem.
Dodać jus cielęcy do garnka i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj halibuta, przykryć i gotować przez 2 protokół.
Dodaj szparagi, pomidory i boczek do zapiekanki. Przywróć do gotowania na wolnym ogniu i gotuj przez kolejne 2 do 4 minut, aż metalowy szpikulec można łatwo włożyć do ryby, a po pozostawieniu na 5 sekund czuje się po prostu ciepły po dotknięciu wargi.
Udekoruj rybę pokrojonym szczypiorkiem i podawaj na stole z zapiekanki.
- sprawia, że około 1/2 funta -
Owinąć pietruszkę w kwadrat gazę (lub ręcznik papierowy) i ścisnąć, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Ubij masło w misce miksera stojącego, aż będzie kremowe. (Można to również zrobić ręcznie w dużej misce do mieszania.)
Dodać czosnek, szalotka, i pietruszka i dobrze wymieszać.
Przenieść masło do plastikowego pojemnika i przechowywać szczelnie zamknięte przez okres do 1 tygodnia w lodówce lub do 1 miesiąca w zamrażarce.
- sprawia, że około 30 sztuk -
Rozgrzej piekarnik do 93°.
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem pergaminowym i ułożyć pomidory na patelni. Pomidory przyprawiamy solą i białym pieprzem, skropimy oliwą z oliwek.
Pomidory posypać liśćmi tymianku.
Piec pomidory przez 1 do 1 1/2 godziny, dopóki nie zwinięte i spłaszczone nieco i rumiane lekko.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej.
Przenieść pomidory do pojemnika i przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce przez okres do 1 tygodnia.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Scarpetta Pinot Grigio. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.