Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon

Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 51g białka, 128 g tłuszczu, oraz w sumie 1572 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,2 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka wołowe, wino, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: czerwone wino-duszone żeberka, Ugotuj książkę: Karashi musztarda krótkie żeberka, oraz Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować wino w 2-quart ciężki SOS patelni, odkryte, aż zredukowane do około 1 szklanki, o 20 protokół.
Tymczasem żeberka osuszyć i posypać 1 łyżką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej w ciężkim garnku 5-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali.
Dodać żeberka w 2 partiach i gotować, obracając od czasu do czasu, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół na partię.
Przenieść szczypcami do miski.
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać szalotki do tłuszczu pozostałego w garnku, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół.
Przenieść łyżką szczelinową do innej miski.
Do soków w garnku wymieszać Wino i musztardę.
Dodać żeberka, mięso od strony dołu, przykryć szczelnie i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny.
Delikatnie wymieszać szalotki i pomidory w duszonej mieszance żeber i nadal gotować na wolnym ogniu, przykryte, bez mieszania, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 1 godzinę więcej.
Ostrożnie przenieść żeberka, szalotki i pomidory na talerz. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania. Płyn powinien pokryć łyżkę i odmierzyć około 1 szklanki; w razie potrzeby zagotować, aby zmniejszyć.
SOS przyprawiamy solą i pieprzem i zalewamy żeberkami.
Uwaga: szalotki mogą być rumiane, a żeberka duszone w winie i musztardzie do 1 dnia wcześniej. Schłodzić, odsączyć, odsączyć część tłuszczu z powierzchni płynu do duszenia. Doprowadzić mieszaninę żeber do wrzenia, przykryć, a następnie delikatnie wymieszać szalotki i pomidory. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie bardzo miękkie, o 40 protokół.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.