Ugotuj książkę: duszone marchewki

Ugotuj książkę: duszone marchewki
Ugotuj książkę: duszone marchewki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 2G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 61 centów za porcję. Jeśli masz sól morską i pieprz, pieprz mielony, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ugotuj Książkę: Duszone Ramię Jagnięciny, Ugotuj książkę: Polenta duszona z dusz, oraz Ugotuj książkę: duszone warzywa po Marokańsku.

Instrukcje

1
Doprowadzić mały garnek wody do wrzenia. Obieraczką do warzyw obrać skórkę w paski z pomarańczy, unikając białego pestki. Skórkę drobno posiekać, umieścić w małym sitku i zanurzyć we wrzącej wodzie, aby blanszować na minutę. Skórkę spłukać pod zimną wodą; osuszyć na papierowym ręczniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Rozprowadzić skórkę na talerzu; pozostawić do wyschnięcia w temperaturze pokojowej przez 24 godziny lub wysuszyć w kuchence mikrofalowej przez 3 do 4 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
3
Wycisnąć 1/2 szklanki soku z pomarańczy. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
4
Odetnij zielenie marchwi i rezerwy. Marchew obrać i pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście MarchwiLiście Marchwi
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
5
Na patelni sauté wystarczająco dużej, aby utrzymać marchew w jednej warstwie, roztopić 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj cebulę; smażyć przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj sok pomarańczowy, cukier, szczyptę soli, kolendrę i marchew. Doprowadzić do duszenia, przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Dodaj wywar z kurczaka; Duś na wolnym ogniu przez 15 minut lub aż marchewka będzie miękka po przekłuciu końcówką noża. W międzyczasie doprowadzić średni garnek wody do wrzenia i napełnić średnią miskę wodą z lodem. Wybierz liście z zieleni marchwi i odrzuć łodygi. Rozbijaj liście na kawałki o średnicy od 1 do 2 cali. Powinno być około 1 szklanki luźno zapakowanych zieleni. Blanszujemy warzywa we wrzącej wodzie przez około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście MarchwiLiście Marchwi
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Odcedzić w sitku i natychmiast zanurzyć sitko w lodowatej wodzie, aby zatrzymać gotowanie. Gdy zielenie jest zimne, podnieś sitko, dobrze osusz i osusz zielenie na ręcznikach papierowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
10
Gdy marchewki będą miękkie, przełóż je na talerz; przykryj luźno, aby się ogrzać. Jeśli w patelni pozostało więcej niż 1/2 szklanki płynu, Przywróć patelnię do palnika i gotuj na wolnym ogniu, aby zmniejszyć do 1/2 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Połącz płyn do gotowania i pozostałe 2 łyżki masła w blenderze, dodaj zielenie marchewkowe i zmiksuj na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Będzie około 1/2 szklanki sosu.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Liście MarchwiLiście Marchwi
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Delikatnie wrzucić mâche z olejem, octem, cukrem i solą; dodać pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
MacheMache
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
13
Podawać marchewki w stylu rodzinnym na talerzu, ułożone w pęczek z mâche na górze i sos wylewany wzdłuż jednej strony, lub podawać 2 marchewki na talerzu z małym kopcem mâche i sos łyżką na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
MacheMache
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
14
Marchew posypać skórką pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
15
Zdjęcie dzięki uprzejmości Artisan Books
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn