Ugotuj książkę: duszona kaczka z oliwkami Niçoise i rozmarynem

Gotuj książkę: duszona kaczka z oliwkami Niçoise i rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na $5.25 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 896 kalorii, 94g białka, oraz 47 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz marchewkę, udka z kaczki, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: smażone nadziewane oliwki, Ugotuj książkę: Risotto z pieczarkami, oliwkami i porami, oraz Ugotuj książkę: pieczona Czarna ryba z oliwkami i szałwią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. doprawić kaczkę solą i pieprzem.
Podgrzać skąpe oleju, o 2 łyżki, na średnim ogniu w patelni żaroodpornej wystarczająco duży, aby utrzymać kaczkę w jednej warstwie przytulny. Pracując partiami, brązowe nogi kaczki, skóra bokiem w dół, około 7 minut. Odwróć je, a następnie brązowy z drugiej strony, o 4 minuty więcej. Zarumienione udka kaczki rezerwować na talerzu.
Wyrzucić większość oleju, pozostawiając tylko tyle, aby pokryć dno patelni.
Dodaj cebulę, marchew i seler. Smażyć warzywa, często mieszając i
Regulacja ciepła w razie potrzeby, aby zapobiec spalaniu, dopóki nie zmiękną i
stań się bogato karmelizowanym brązem, około 12 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i rozmaryn i gotować, mieszając często, aż się skoncentruje i ciemnieje, o 5 protokół. Deglazować patelnię winem, skrobając dno łyżką.
Wróć kaczkę na patelnię, skórkę w dół, dodając wszelkie soki, które nagromadziły się na talerzu.
Dodać oliwki i tyle bulionu ledwo przykryć.
pierścień bulionu na wolnym ogniu, a następnie przenieść odkrytą patelnię do piekarnika. Dusić kaczkę w piekarniku, sprawdzając, czy płyn się gotuje
bardzo delikatnie. Po 45 minutach Odwróć nogi i kontynuuj gotowanie, fastrygowanie
kaczka z płynem duszonym co 10 minut, aż mięso się zacznie
aby skurczyć się z kości, o 45 minut więcej.
Łyżkę i wyrzucić tłuszcz, który unosi się na powierzchni płynu duszenia. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem i podawaj w ciepłych płytkich miseczkach.