Ugotuj książkę: duszona Eskarola z białą fasolą

Ugotuj książkę: duszona Eskarola z białą fasolą
Ugotuj książkę: duszona Eskarola z białą fasolą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 558 kalorii, 30g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz liście laurowe, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Ugotuj książkę: Wielka chrupiąca i kremowa biała fasola z zieleniną, Ugotuj książkę: Pappardelle z Escarole, oraz Ugotuj książkę: duszone marchewki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Fasolę odsączyć i włożyć do średnio-grubego garnka. Przykryj je zimną wodą o około 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodaj czosnek, tymianek, jeśli używasz, i liście laurowe. Doprowadzić fasolę tylko na wolnym ogniu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i bardzo delikatnie gotuj na wolnym ogniu, aż będą spuchnięte i miękkie, 30-90 minut (lub więcej), w zależności od świeżości suszonej fasoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
3
Wyjmij garnek z ognia. Wymieszać z dużą szczyptą soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Niech fasola ostygnie po prostu ogrzać lub do temperatury pokojowej w płynie do gotowania. (Fasola będzie przechowywać w lodówce do 4 dni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
5
Dla escarole: umyj dobrze liście escarole i otrząśnij trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
6
Umieść oliwę z oliwek i czosnek na dużej patelni niereaktywnej i ogrzać na średnim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj escarole i gotować krótko, obracając liście, gdy zaczną więdnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
EscaroleEscarole
8
Dodać fasolę i ich gotowania cieczy lub wody, doprawić solą i pieprzem, i dusić tylko, aż fasola są rozgrzane przez i escarole jest jeszcze jasne i kolorowe, 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
EscaroleEscarole
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn