Ugotuj książkę: Crostini z wątróbki drobiowej
Gotuj książkę: Crostini z wątróbki drobiowej to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 97 g tłuszczu, oraz w sumie 1328 kalorii. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz wermut, grubą sól i pieprz, wątróbki z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 23 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: pasztet z wątróbki drobiowej, Gotuj książkę Planer imprezowy: Crostini z małż, oraz Gotuj książkę: Cannellini, Kapar, cytryna i Sardela Crostini.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ale nie pali, doprawić wątrobę solą i pieprzem i gotować, aż zbrązowieje ze wszystkich stron, około 5 minut. Odstawić wątróbki na bok w misce i dodać 1/4 szklanki wermutu na patelnię, skrobanie dna, aby zwolnić wszelkie rumiane kawałki. Zmniejsz wermut na średnim ogniu, aż będzie lekko syropowaty, około 3 minut i wlej go na wątróbki z kurczaka. Całkowicie fajne.
Wytrzyj patelnię do czysta i podgrzej pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż będą miękkie i zacząć karmelizować, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać anchois i zioła i gotować, zacierania anchois, aż stopią się w mieszaninie.
Zdjąć z ognia, dodać kapary i wymieszać do połączenia.
Przenieść mieszaninę do osobnej miski.
Dodaj pozostałe 1/4 szklanki wermutu na patelnię, skrobanie dna, aby zwolnić wszelkie rumiane kawałki. Gotować przez 2 minuty i zalać mieszanką cebuli. Całkowicie fajne.
Przenieść wątróbki z kurczaka i mieszankę cebuli do robota kuchennego i pulsować, aż mieszanina jest szorstki purée. Powinny być widoczne kawałki kapara, cebuli i czosnku. (Wątróbkę drobiową można przechowywać w lodówce do 4 dni. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed rozłożeniem na chlebie tostowym.)
Rozgrzej piekarnik do 400°. Ułóż kromki chleba na blasze do pieczenia i tosty przez 8 minut, lub do momentu, gdy chleb zacznie chrupać, ale nie brązowy. Odstawić.
Podczas gdy chleb jest opiekanie, gotować pancetta. Pracując partiami, ułóż plastry w jednej warstwie na patelni i gotuj, 1 minutę z każdej strony, aż będą złote i chrupiące.
Aby zmontować, rozprowadzić około 1 łyżeczki majonezu na każdej kromce chleba. Top z 2 łyżki wątróbki kurczaka i 2 plastry pancetta.