Ugotuj książkę: ciepła sałatka ze szparagów i młodych ziemniaków
Ugotuj książkę: ciepła sałatka ze szparagów i młodych ziemniaków to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 247 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka serc 2 boston sałaty, skąpe łyżki masła, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Sałatka z białych szparagów, Ugotuj książkę: szparagi z masłem i soją, oraz Ugotuj książkę: tarta ze szparagami i estragonem.
Instrukcje
Ziemniaki dusić w lekko osolonej wodzie, aby przykryć miętą do miękkości.
Odcedzić na inną patelnię lub miskę, zachować wodę na razie, i powrót ziemniaki na patelnię z masłem. Wymieszać, przykryć i ogrzać.
Do sosu, wziąć pojemny i płytki, ze stali nierdzewnej lub emaliowany rondel i wycisnąć sok z cytryny.
Dodać 6 łyżek wody do gotowania ziemniaków i cukru, następnie gotować na wolnym ogniu, aż do zmniejszenia o połowę. Teraz powoli włączyć masło, jeden kawałek na raz, ubijając na wątku ciepła, aż przejrzyste i jednorodne (jest to zasadniczo lekki sos maślany). Doprawić pieprzem. Jeszcze raz, trzymaj ciepło.
Końcówki szparagów obrać spod pączka i pokroić na pół wzdłuż.
Dodaj do garnka wrzącej dobrze osolonej wody i gotuj szybko przez około 1 do 2 minut (zjedz jedną, aby zobaczyć, czy są ugotowane; powinny być po prostu miękkie, nie prawie surowe), a następnie odcedz.
Ciepłe ziemniaki pokroić w plasterki i dodać je razem ze szparagami do sosu maślanego. Przełóż je delikatnie przez sos ze szczypiorkiem, aż wszystkie będą równomiernie pokryte.
Ułóż liście sałaty na czterech talerzach i podziel szparagi i ziemniaki między nimi.
Posypać solą morską i roztrzepać jajko. Obficie rozsypać gałązki trybuli, które nie są tam tylko po to, aby wyglądać ładnie; ich słaby anyżowy smak jest bardzo przyjemny.