Ugotuj książkę: ciasto z rabarbarem z serem śmietankowym ze świeżymi truskawkami

Ugotuj książkę: ciasto z rabarbarem ze świeżymi truskawkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 916 kalorii, 13g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką truskawki, cukier granulowany, serek śmietankowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Sałatka szpinakowa z truskawkami i Nektarynkami, Ugotuj książkę: budyń chlebowy rabarbarowy z sosem Whiskey, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Utrzyj cukier i skrobię kukurydzianą w dużej misce, a następnie dodaj rabarbar i wymieszaj równomiernie, aż będą pokryte. Łyżka mieszanki rabarbar do wstępnie upieczonej skorupy ciasta.
Piec na środku piekarnika przez 15 minut, następnie wyjąć ciasto z piekarnika i wyłączyć piekarnik do 177°.
W międzyczasie zrób krem. Za pomocą miksera ręcznego z ubijakami lub miksera stojącego z uchwytem łopatkowym, ubijaj Serek i cukier na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka po kolei, ubijając do gładkości po każdym dodaniu i od czasu do czasu zeskrobując boki miski. Wymieszać wanilią i solą.
Wlać krem do ciasta i równomiernie i gładko rozprowadzić na rabarbarze. Powrót ciasto do piekarnika i piec w temperaturze 350 ° F przez 25 do 30 minut, lub aż krem nadmuchuje wokół krawędzi, ale nadal jest lekko chwieje się w środku. (Nie martw się; gdy ciasto chłodzi, Centrum się wzmocni.) Schłodzić do temperatury pokojowej na stojaku z drutu.
Truskawki ułożyć na cieście i tuż przed podaniem polać cukrem cukierniczym (dobrze sprawdza się w tym sito), lub podawać jagody wraz z pojedynczymi plasterkami ciasta.
Przechowywanie: ciasto można przygotować dzień wcześniej, w takim przypadku należy je schłodzić i dodać do truskawek tuż przed podaniem. Pokryte plastikową folią resztki będą przechowywane w lodówce przez 2 do 3 dni.
For all-Butter Pie Pastry (- makes 4 9-calowe pie shells -)
Mąkę, cukier i sól umieścić w misce, wymieszać, aby połączyć, a następnie umieścić miskę w zamrażarce na około 10 minut, aż super zimno.
Masło pokroić w 1-centymetrową kostkę, następnie dodać do mieszanki mąki i równomiernie wymieszać.
Pokrój masło do mieszanki mąki za pomocą blendera do ciast, Robot kuchenny, mikser elektryczny, lub ręce, tylko do momentu, gdy mieszanina staje się gruba i krucha, a masło jest o wielkości grochu.
Wymieszać wodę i sok z cytryny, następnie skropić suche składniki, 1/3 szklanki na raz, rzucając widelcem, aby rozprowadzić płyn. Ciasto będzie kudłate, ale powinno trzymać się razem po ściśnięciu w dłoni; jeśli nie, dodaj dodatkową łyżeczkę lub dwie lodowatej wody.
Ciasto wylać na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i docisnąć ciasto, kilka razy złożyć na siebie, aż się utrzyma. Staraj się nie radzić sobie z tym zbytnio, bo rozgrzeje się i może stać się nadmiernie rozwinięty. Podziel ciasto na 4 równe części i uformuj każdy kawałek na dysk o grubości 1 cala. Owinąć każdy dysk w folię i schłodzić przez 1 godzinę.
Ciasto rozwałkować na posmarowanej mąką powierzchni, używając jak najmniejszej ilości mąki. Zacznij od środka dysku i, używając równomiernego nacisku, rozwałkuj ciasto w kierunku krawędzi, obracając ciasto co kilka pociągnięć, aby uformować okrąg i zapobiec przywieraniu ciasta. Dobrym pomysłem jest odwrócenie ciasta i rozwałkowanie go również na drugą stronę. Pomaga to zachować gładkość, a także zapobiega przywieraniu.
Dla ułatwienia wyłożenia patelni, rozwałkuj ciasto nieco większe niż patelnia. Przycinaj nadmiar ciasta nożem. Ciasto doprawić widelcem. Pomaga to zapobiegać kurczeniu się podczas pieczenia.
Gdy ciasto jest na patelni, niech odpocząć. Schłodzić skorupę przez 30 do 60 minut, aby rozluźnić ciasto.
Przechowywanie: dobrze zapakowane dyski będą przechowywać do 3 dni w lodówce lub do 3 miesięcy w zamrażarce. Rozmrozić zamrożone dyski w lodówce na noc.