Ugotuj książkę: ciasto czekoladowe bez mąki

Ugotuj książkę: ciasto czekoladowe bez mąki
Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 527 kalorii, 7G białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz półsłodką czekoladę, mocną kawę, ciężką śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: ciasto czekoladowe, Gotuj książkę: łatwe małe ciasto czekoladowe Nemesis, oraz Ugotuj książkę: ciasto morelowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 163°. W międzyczasie, aby ciasto, ułóż dno patelni sprężynowej papierem do pieczenia; nasmaruj boki. Ustaw patelnię na szerokim arkuszu folii o dużej wytrzymałości; owiń folię po bokach patelni bez jej Rozdarcia. Ustaw patelnię w większej patelni do pieczenia lub na patelni do pieczenia. Doprowadzić czajnik wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Korzystnie za pomocą ręcznego miksera, ubijaj jajka z dużą prędkością, aż objętość jaj podwoi się do około 1 kwarty, około 5 minut. Jeśli musisz użyć wytrzymałego miksera, użyj nasadki trzepaczki i prędkości 6 i ubijaj do tej samej głośności, co zajmie mniej więcej tyle samo czasu. Roztopić czekoladę i masło, z kawą lub likierem, jeśli jest używany. W dużej żaroodpornej misce, Ustaw na patelni z ledwo gotującą się wodą lub w kuchence mikrofalowej na średniej (50 procent) mocy, często mieszając przez 4 do 6 minut lub aż mieszanina będzie gładka i ciepła (około 46°).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(z Kartonu)(z Kartonu)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Złóż jedną trzecią pianki jajecznej do mieszaniny czekolady za pomocą dużej gumowej szpatułki, aż tylko kilka smug jajka są nadal widoczne. Złóż połowę pozostałej piany w ten sam sposób. Złóż pozostałą pianę do ciasta, aż do całkowitego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Zeskrobać ciasto na przygotowaną formę sprężynową; wygładzić powierzchnię. Ustaw patelnię do pieczenia na stojaku piekarnika; wlej tyle wrzącej wody do patelni, aby zbliżyć się do połowy boku formy sprężynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Piec, aż ciasto lekko wzrośnie, krawędzie dopiero zaczynają się ustawiać, cienka szkliwiona skorupa (jak brownie) uformowała się na powierzchni, a natychmiastowy termometr odczytu włożony do połowy środka ciasta rejestruje 140 ° F,20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Wyjmij formę sprężynową z łaźni wodnej; Ustaw na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc do mellow. Ciasto można przechowywać pod przykryciem i w lodówce do 4 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
7
Sos Malinowy Puréed
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
8
Aby zrobić sos, jeśli używasz mrożonych malin, odcedzić je i zarezerwować sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
9
Umieść świeże lub odsączone mrożone jagody w misce robota kuchennego. Pulsuj krótko, ale nie dopóki nie będzie idealnie gładka. Przecieru nacisnąć przez sitko, aby usunąć nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
W razie potrzeby dodaj trochę zarezerwowanego soku. Jeśli przecier wydaje się zbyt cierpki, osłodzić go do smaku. Przykryć i przechowywać w lodówce aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
11
Około 30 minut przed podaniem usuń boki springform pan, Odwróć ciasto na arkusz woskowanego papieru, odklej pergaminową wkładkę i obróć ciasto z prawej strony na półmisku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
12
Aby służyć, w razie potrzeby przesiać ciasto lekko z cukrem pudrem. Ubij śmietanę z wanilią i 2 łyżeczkami cukru lub więcej do smaku, aż będzie prawie sztywny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
13
Podawać cienkie plastry na basenie z sosem malinowym z odrobiną bitej śmietany na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos MalinowySos Malinowy
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn