Ugotuj książkę: Burger i frytki

Ugotuj książkę: Burger i frytki
Przepis gotuj książkę: Burger i frytki mogą zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Ta przystawka ma 878 kalorii, 37g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,81 zł / porcja. Mieszanka Ruby port, szalotka, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: wiejskie frytki, Ugotuj książkę: frytki z serem Jalapeño, oraz Ugotuj książkę: pieczarkowy Burger wołowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obsługa lekko, aby zachować lekką i soczystą teksturę, podziel mięso na 4 równomiernie wielkości pasztecików o grubości 1 cala. Hamburgery mogą być kształtowane i chłodzone, przykryte, przez kilka godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2
Niech mięso osiągnie temperaturę pokojową przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Z mandoliną, julienne ziemniaki w najlepsze możliwe paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
4
Umieścić je w misce i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Po przygotowaniu do gotowania Rozgrzej piekarnik do 232°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Zawiń kotleciki burger w ziemniaki tylko tuż przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miski Wypełnione MusztardąMiski Wypełnione Musztardą
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
7
Posmaruj paszteciki ubitym białkiem. Włóż ziemniaki do czystego ręcznika kuchennego i naciśnij, aby pozbyć się nadmiaru wody. Podziel ziemniaki na 8 równych stosów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
8
Rozłóż jeden stos na powierzchni roboczej, na wierzchu patty, a następnie rozłóż kolejny stos ziemniaków na wierzchu i wokół mięsa. Delikatnie, ale mocno przycisnąć ziemniaki wokół mięsa, pracując patty między rękami, tworząc szczelne opakowanie i całkowicie przykryć mięso ziemniakami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
9
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym, żaroodporne, nonstick patelni na średnim ogniu, aż bardzo gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Umieść hamburgery na patelni i gotować bez przesuwania ich, aż ziemniaki zaczną się złotobrązowe i chrupiące, o 3 protokół. Reguluj ciepło, aby zapobiec spalaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Włącz hamburgery i umieść w piekarniku na 8 do 9 minut na średnio rzadkie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Dodaj więcej oleju do patelni w razie potrzeby, więc ziemniaki nie przyklejają się ani nie palą. (Pomocne może być tutaj użycie termometru do mięsa. Powinien zarejestrować 52° dla średnio rzadkiego mięsa.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Aby zbudować hamburgery, wyśrodkuj hamburgery na ciepłych talerzach.
14
Udekoruj szczyptą małych zieleni lub smażonych ziół. Rozrzucić kilka pomidorów koktajlowych i zieleni wokół hamburgery i podawać natychmiast z sosem na boku, lub łyżka okrąg sosu wokół hamburgery.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie PlasterkiZielony Pomidor Zebra, Pokrojony W Cienkie Plasterki
ZieloniZieloni
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
15
Smażone Zioła
Składniki, których będziesz potrzebować
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
16
- sprawia, że około 1 1/2 szklanki -
17
W średnim rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
18
Dodać szalotkę i gotować, bez brązowienia, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
19
Dodać czosnek, wymieszać i gotować przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
20
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia, i gotować, aż patelnia jest prawie sucha, o 5 protokół. Obracaj patelnię w miarę zmniejszania się wina, aby wyraźnie widzieć dno patelni. Wymieszać bulion z tymiankiem i przywrócić sos do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
W małej misce wymieszaj port i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
22
Ubij tę mieszankę do sosu i nadal gotuj delikatnie, odsłonięte, przez 6 do 10 minut. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem. Sos można przygotować dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać delikatnie na małym ogniu. Tuż przed podaniem, zawirować w maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn