Ugotuj książkę: Burger i frytki
Przepis gotuj książkę: Burger i frytki mogą zaspokoić Amerykański głód w około 45 minut. Ta przystawka ma 878 kalorii, 37g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 4,81 zł / porcja. Mieszanka Ruby port, szalotka, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ugotuj książkę: wiejskie frytki, Ugotuj książkę: frytki z serem Jalapeño, oraz Ugotuj książkę: pieczarkowy Burger wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obsługa lekko, aby zachować lekką i soczystą teksturę, podziel mięso na 4 równomiernie wielkości pasztecików o grubości 1 cala. Hamburgery mogą być kształtowane i chłodzone, przykryte, przez kilka godzin lub przez noc.
Niech mięso osiągnie temperaturę pokojową przed gotowaniem.
Z mandoliną, julienne ziemniaki w najlepsze możliwe paski.
Umieścić je w misce i doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić dobrze wymieszać.
Po przygotowaniu do gotowania Rozgrzej piekarnik do 232°.
Zawiń kotleciki burger w ziemniaki tylko tuż przed gotowaniem.
Posmaruj paszteciki ubitym białkiem. Włóż ziemniaki do czystego ręcznika kuchennego i naciśnij, aby pozbyć się nadmiaru wody. Podziel ziemniaki na 8 równych stosów.
Rozłóż jeden stos na powierzchni roboczej, na wierzchu patty, a następnie rozłóż kolejny stos ziemniaków na wierzchu i wokół mięsa. Delikatnie, ale mocno przycisnąć ziemniaki wokół mięsa, pracując patty między rękami, tworząc szczelne opakowanie i całkowicie przykryć mięso ziemniakami.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym, żaroodporne, nonstick patelni na średnim ogniu, aż bardzo gorąco.
Umieść hamburgery na patelni i gotować bez przesuwania ich, aż ziemniaki zaczną się złotobrązowe i chrupiące, o 3 protokół. Reguluj ciepło, aby zapobiec spalaniu.
Włącz hamburgery i umieść w piekarniku na 8 do 9 minut na średnio rzadkie.
Dodaj więcej oleju do patelni w razie potrzeby, więc ziemniaki nie przyklejają się ani nie palą. (Pomocne może być tutaj użycie termometru do mięsa. Powinien zarejestrować 52° dla średnio rzadkiego mięsa.)
Aby zbudować hamburgery, wyśrodkuj hamburgery na ciepłych talerzach.
Udekoruj szczyptą małych zieleni lub smażonych ziół. Rozrzucić kilka pomidorów koktajlowych i zieleni wokół hamburgery i podawać natychmiast z sosem na boku, lub łyżka okrąg sosu wokół hamburgery.
- sprawia, że około 1 1/2 szklanki -
W średnim rondlu rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodać szalotkę i gotować, bez brązowienia, mieszając od czasu do czasu, aż szalotka będzie miękka i półprzezroczysta, o 5 protokół.
Dodać czosnek, wymieszać i gotować przez kolejną minutę.
Dodaj wino, doprowadzić do wrzenia, i gotować, aż patelnia jest prawie sucha, o 5 protokół. Obracaj patelnię w miarę zmniejszania się wina, aby wyraźnie widzieć dno patelni. Wymieszać bulion z tymiankiem i przywrócić sos do delikatnego gotowania na wolnym ogniu.
W małej misce wymieszaj port i skrobię kukurydzianą.
Ubij tę mieszankę do sosu i nadal gotuj delikatnie, odsłonięte, przez 6 do 10 minut. Smak do przypraw i dostosować z solą i pieprzem. Sos można przygotować dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać delikatnie na małym ogniu. Tuż przed podaniem, zawirować w maśle.