Ugotuj książkę: Brunch Clafouti
Gotuj książkę: Brunch Clafouti jest Wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 230 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę, cointreau—cokolwiek masz pod ręką, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Brunch Clafouti, Ugotuj książkę: PBJ, oraz Ugotuj książkę: Beignets dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Umieść żaroodporną 9-calową lub 10-calową patelnię na średnim ogniu na minutę lub dwie, aby się nagrzać. W międzyczasie, w średniej misce, ubić razem mąkę, 2 łyżki cukru i sól. Stopniowo ubijaj jajka, aż mieszanina będzie gładka i pozbawiona grudek.
Ubij w mleku i ekstraktach.
Roztopić masło na gorącej patelni, wirując do płaszcza równomiernie.
Pozostały cukier posypać masłem, a następnie dodać owoce na patelnię. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i saute, potrząsając patelni często, aż owoce zmiękną i soki i cukier tworzą gęsty syrop, o 3 minut dla większości owoców, dłużej dla żurawiny.
Wyłącz ogień i dodaj brandy do patelni, potrząsając patelnią, aby równomiernie pokryć owoce.
Na patelnię wlać ciasto jajeczne.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 10 do 12 minut, aż nadmuchane na boki i całkowicie ugotowane w środku (sprawdź czubkiem noża).
Podawać na ciepło z odrobiną proszku.