Ugotuj książkę: bliskowschodnia Pizza Jagnięca

Ugotuj książkę: bliskowschodnia Pizza Jagnięca
Gotuj książkę: bliskowschodnia Pizza Jagnięca może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 383 kalorie, 12g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,01 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Ten przepis od Serious Eats ma 70 fanów. Mieszanka cukru, z grubsza ciepłe mleko, drożdże i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jagnięcina Z Bliskiego Wschodu, Szaszłyki Jagnięce Z Bliskiego Wschodu, oraz Grillowana Jagnięcina Z Bliskiego Wschodu dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ugotować nadzienie, roztopić posiekaną cebulę na oliwie z oliwek. dodać mięso i niech brązowo delikatnie; umieścić w obranych i rozdrobnionych ząbków czosnku, sól, poziom łyżeczka każdy z cynamonu i mielonego kminku, pół łyżeczki mielonych goździków, i to samo świeżo zmielonego czarnego pieprzu i sumak.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Goździki MieloneGoździki Mielone
Kminek MielonyKminek Mielony
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
SumakSumak
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Dodaj pomidory, przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż sok odparuje, a cała mieszanina będzie dość gęsta. Posmakuj do przypraw. Powinien być naprawdę dobrze przyprawiony, więc może potrzebować więcej pieprzu i być może dodatkowego kminku. Może być potrzebna łyżeczka lub dwie łyżeczki cukru, można również dodać trochę suszonej mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszona MiętaSuszona Mięta
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Po wymieszaniu składników ciasta i pozostawieniu go do wyrośnięcia, aż będzie bardzo lekki i puszysty, posmaruj duży 12-calowy talerz i rozłóż na nim ciasto, przenosząc je aż do krawędzi. Pozostaw go, przykryty, na 15 minut, aż powróci do życia.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Rozłóż na nim ciepłe nadzienie. Nie powinna być zbyt gruba warstwa. Ponownie pozostaw przygotowaną pizzę na 10 do 15 minut, a następnie włóż ją do piekarnika w temperaturze 232° na 15 minut. w obu przypadkach dobrym pomysłem jest pokrycie pizzy kawałkiem pergaminu naoliwionego na pół, ponieważ nadzienie nie powinno wyschnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn