Ugotuj książkę: Bibimbap Wegetariański

Ugotuj książkę: Bibimbap Wegetariański
Przepis gotować książkę: Wegetariańska Bibimbap może zaspokoić swoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 5 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 361 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, nasiona sezamu, Koreański syrop słodowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Bibimbap Wegetariański, Okazjonalny Bibimbap Wegetariański, oraz Wegetariański Bibimbap z chrupiącym Tofu i komosą ryżową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla szpinaku: doprowadzić około 1/4 cala wody do wrzenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj szpinak, przykryć, i pary, aż liście są po prostu zwiędły, o 2 protokół. Natychmiast przenieść na durszlak i spłukać zimną wodą. Wycisnąć wodę ze szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Połącz z olejem sezamowym, czosnkiem i solą. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1
Rozgrzać olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać grzyby i czosnek i podsmażyć, aż grzyby są kulejące i po prostu zaczyna brązowy, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
3
Zdjąć z ognia. Doprawić solą, wrzucić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Dla marchwi: za pomocą tej samej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj marchew i smażyć, aż marchew po prostu skręcić kulejące, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Zdjąć z ognia. Doprawić solą, wrzucić i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Do serwowania: Łyżka 1 szklanka ryżu w każdej z 5 misek do serwowania. Ugotowane warzywa i starte ogórki układamy na wierzchu ryżu, dzieląc je równomiernie. Łyżka 1 łyżeczka oleju sezamowego na każdej porcji i przekazać przyprawione Chile pasty dla każdej osoby, aby dodać własne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Groszek Goya®Groszek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1
Połącz wszystkie składniki w małej misce. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce przez około 1 tydzień.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Odmiana: możesz dodać dowolną liczbę innych warzyw do tego dania, w tym kiełki soi, cukinię, paprotkę, rozdrobnioną sałatę, a nawet kiełki daikon. Aby było jeszcze bardziej fantazyjne, każdą miseczkę udekoruj jajkiem sadzonym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki DaikonKiełki Daikon
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Ostry Cheddar, Pokrojony W KostkęOstry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
KiełkiKiełki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Koreańczyków. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje5
Ocena Zdrowia61
Magazyn