Ugotuj książkę: Biała czekolada-lody Mezcal
Ugotuj książkę: Biała czekolada - lody Mezcal mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 100 g tłuszczu, oraz w sumie 1325 kalorii. Ten przepis służy 2. Na 3,41 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, pół na pół, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: trufle z białej czekolady, Ugotuj książkę: ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą, oraz Ugotuj książkę: Sałatka Biała dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw podwójny kocioł: Ustaw 4-litrowy rondel z 1 Calem wody. Wybierz miskę ze stali nierdzewnej 3-quart, którą możesz umieścić na patelni bez dotykania wody. Doprowadzić garnek z wodą do wrzenia na dużym ogniu podczas przygotowywania bazy kremu.
W małym rondlu na średnim ogniu, ogrzać pół na pół, aż zaparuje.
Rozłóż czekoladę na cienką warstwę na dnie miski, a następnie polej ciepłą pół na pół. Mieszaj, aż biała czekolada zacznie się topić. W misce ze stali nierdzewnej, która jest częścią podwójnego kotła, ubij razem żółtka i cukier, aż dokładnie się połączą, a następnie ubijaj mieszaninę czekolady. Zmniejsz temperaturę pod garnkiem z wodą, aby utrzymać delikatne gotowanie na wolnym ogniu. Ustaw miskę z bazą kremu na gotującej się wodzie i często ubijaj, regularnie skrobając boki miski gumową szpatułką, aż mieszanina wyraźnie zgęstnieje, około 5 minut. Krem jest wystarczająco gotowany, gdy osiągnie 180 stopni na termometrze natychmiastowego odczytu. (Można go również przetestować, zanurzając drewnianą łyżkę w kremie, a następnie przesuwając palcem po kremie: jeśli linia trzyma się wyraźnie, krem wystarczająco się zagęścił.) Aby uzyskać najlepszą konsystencję, wlej krem przez sitko o drobnych oczkach do podobnej wielkości miski ze stali nierdzewnej.
Napełnij dużą miskę do połowy lodem. Nestle krem do lodu i ubijać regularnie, aż całkowicie ostygnie. Przechowywać w lodówce, jeśli nie używać natychmiast.