Ugotuj książkę: Apple Galette

Ugotuj książkę: Apple Galette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Apple Galette spróbować. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, fasola waniliowa, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette, Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów, oraz Ugotuj książkę: Irlandzkie ciasto jabłkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść silikonową matę do pieczenia (taką jak Silpat) lub duży arkusz papieru pergaminowego na płaskiej powierzchni roboczej i przygotuj kolejną matę lub arkusz papieru pergaminowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
2
Umieść cukier w ciężkim rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć cukier. Gotować cukier, bez mieszania, aż zmieni się w ciemny karmel, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać 2 łyżki masła i cynamonu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do Karmelu i wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wlać mieszaninę karmelu na środek maty lub papieru pergaminowego na powierzchni roboczej, a następnie umieścić drugą matę lub arkusz papieru pergaminowego na górze. Za pomocą wałka do ciasta ostrożnie spłaszczyć Karmel i pozostawić do ostygnięcia i ustawienia. Masę karmelową rozbijamy na małe kawałki, następnie wkładamy do malaksera i rozdrabniamy na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
5
Rozgrzej piekarnik do 163°. Lekko posmaruj 8-calową okrągłą patelnię tortową pozostałą 1 łyżką masła i posyp odrobiną proszku cynamonowo-karmelowego. Jabłka pokroić w poprzek, tak cienko, jak to możliwe. Ułóż połowę plasterków jabłka na cynamonowo-karmelowym proszku na patelni, tworząc jedną warstwę i nakładając się lekko. Przykryć jabłka kilkoma łyżkami proszku cynamonowo-karmelowego i powtórzyć z pozostałymi plasterkami jabłka i karmelem w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
Przykryć patelnię folią aluminiową i piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy jabłka zostaną ugotowane, miękkie i tylko lekko karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Wyjąć folię i piec dodatkowe 20 minut, pozwalając nadmiar wilgoci odparować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Przenieść patelnię do stelaża i pozostawić do ostygnięcia jabłek. W międzyczasie zwiększ temperaturę piekarnika do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Na patelni umieścić okrągłe, wyśrodkowane, zimne ciasto francuskie na schłodzonych jabłkach. Przykryć dużym arkuszem pergaminu i góry z blachy do pieczenia, a następnie odwrócić ciasto jabłkowe na pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia. Jeśli to konieczne, włóż odwróconą patelnię do ciasta na ciasto francuskie, pozostawiając 1-calową granicę ciasta wokół patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
10
Wyjmij patelnię tortową, odsłaniając warstwy pieczonych jabłek. Lekko posmarować odsłonięte ciasto z ubitym jajkiem i piec przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złocisto-brązowe i równomiernie nadmuchane wokół nadzienia jabłkowego. Lekko ostudzić, następnie pokroić w kliny i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn