Ugotuj książkę: Apple Galette
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Apple Galette spróbować. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 430 kalorii, 4G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 13 smakoszy i kucharzy. Mieszanka masła, fasola waniliowa, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette, Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów, oraz Ugotuj książkę: Irlandzkie ciasto jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść silikonową matę do pieczenia (taką jak Silpat) lub duży arkusz papieru pergaminowego na płaskiej powierzchni roboczej i przygotuj kolejną matę lub arkusz papieru pergaminowego.
Umieść cukier w ciężkim rondlu i dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć cukier. Gotować cukier, bez mieszania, aż zmieni się w ciemny karmel, około 10 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać 2 łyżki masła i cynamonu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do Karmelu i wymieszać, aby zmiksować.
Wlać mieszaninę karmelu na środek maty lub papieru pergaminowego na powierzchni roboczej, a następnie umieścić drugą matę lub arkusz papieru pergaminowego na górze. Za pomocą wałka do ciasta ostrożnie spłaszczyć Karmel i pozostawić do ostygnięcia i ustawienia. Masę karmelową rozbijamy na małe kawałki, następnie wkładamy do malaksera i rozdrabniamy na drobny proszek.
Rozgrzej piekarnik do 163°. Lekko posmaruj 8-calową okrągłą patelnię tortową pozostałą 1 łyżką masła i posyp odrobiną proszku cynamonowo-karmelowego. Jabłka pokroić w poprzek, tak cienko, jak to możliwe. Ułóż połowę plasterków jabłka na cynamonowo-karmelowym proszku na patelni, tworząc jedną warstwę i nakładając się lekko. Przykryć jabłka kilkoma łyżkami proszku cynamonowo-karmelowego i powtórzyć z pozostałymi plasterkami jabłka i karmelem w proszku.
Przykryć patelnię folią aluminiową i piec przez 1 godzinę, lub do momentu, gdy jabłka zostaną ugotowane, miękkie i tylko lekko karmelizowane.
Wyjąć folię i piec dodatkowe 20 minut, pozwalając nadmiar wilgoci odparować.
Przenieść patelnię do stelaża i pozostawić do ostygnięcia jabłek. W międzyczasie zwiększ temperaturę piekarnika do 204°.
Na patelni umieścić okrągłe, wyśrodkowane, zimne ciasto francuskie na schłodzonych jabłkach. Przykryć dużym arkuszem pergaminu i góry z blachy do pieczenia, a następnie odwrócić ciasto jabłkowe na pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia. Jeśli to konieczne, włóż odwróconą patelnię do ciasta na ciasto francuskie, pozostawiając 1-calową granicę ciasta wokół patelni.
Wyjmij patelnię tortową, odsłaniając warstwy pieczonych jabłek. Lekko posmarować odsłonięte ciasto z ubitym jajkiem i piec przez 20 do 25 minut, lub do momentu, gdy ciasto będzie złocisto-brązowe i równomiernie nadmuchane wokół nadzienia jabłkowego. Lekko ostudzić, następnie pokroić w kliny i podawać.