Ugotuj książkę: Achiote-marynowany kurczak zawinięty w liście bananowca

Książka: Achiote-marynowany kurczak zawinięty w liście bananowca to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 172 kalorie, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.85 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, piersi z kurczaka, oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Jak gotować: gotowany na parze lepki ryż i wieprzowina owinięte w liście bananowe, Achiote-potarta Wieprzowina pieczona w liściach bananowca, oraz Ugotuj książkę: marynowane cytrusami piersi kurczaka z grilla.
Instrukcje
Umieść nasiona annatto w blenderze i włącz wysoko, aż nasiona zostaną zmielone. W porządku, jeśli proszek nie jest równomiernie zmielony-po prostu staraj się, aby był jak najdrobniejszy.
Umieścić pozostałe składniki marynaty w blenderze i puree, aż wszystkie składniki są dobrze wymieszane w pastę.
Wyjąć marynatę ze słoika blendera i odstawić.
Włożyć piersi z kurczaka do dużej plastikowej torebki (może być konieczne użycie dwóch) i zalać marynatą. Upewnij się, że kurczak dobrze płaszcz z marynatą. Wycisnąć z worka jak najwięcej powietrza, zamknąć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 45 minut lub przez noc.
Przygotuj Pakiety liści bananowca: użyj nożyczek kuchennych, aby wyciąć osiem kawałków liści bananowca, każdy około 12 cali na 12 cali. Zarezerwuj wszelkie dodatkowe skrawki liści, aby zawiązać więzi.
Wyjmij marynowanego kurczaka z lodówki.
Połóż przed sobą kwadratowy liść bananowca, upewniając się, że błyszcząca strona jest skierowana do góry.
Na środku liścia umieścić pierś z kurczaka, z marynatą wciąż przyczepioną do niej, a na wierzchu 3 lub 4 plasterki pomidora i kilka plasterków cebuli.
Złóż jedną stronę liścia nad kurczakiem. Nakładają się na przeciwną stronę nad liściem. Złóż dwa końce w kierunku środka i umieścić pakiet na stronie blachy do pieczenia szwu w dół. Oderwij długi pasek z dodatkowego kawałka liścia bananowca i zawiąż go wokół opakowania nadziewanego kurczakiem, aby go zabezpieczyć. Powtórz z pozostałym kurczakiem.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury (550°F) i zamknij pokrywę. Odczekać co najmniej 15 minut przed obniżeniem temperatury do średnio wysokiej (450°F) i kontynuować.
Ułożyć na grillu listki bananowe, zamknąć pokrywkę i gotować przez 25 minut. Liście staną się ciemnobrązowe i mają spalony wygląd. Zaczną również wydzielać dymny zapach.
Podawać: ułóż Pakiety liści bananowca na półmisku i pozwól swoim gościom służyć sobie i rozpakuj Pakiety.