Ugotuj książkę: Torta de las Tres Leches

Ugotuj książkę: Torta de las Tres Leches
Ugotuj książkę: Torta de las Tres Leches może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 525 kalorii, 17g białka, oraz 26g tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ekstrakt z wanilii, mleko beztłuszczowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć słodzone mleko skondensowane, można kontynuować to danie główne z Meksykański koktajl owocowy ze słodkim jogurtem limonkowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj TORT TRZY MLECZNE (TORTA DE TRES LECHES), Tres Leches de Coco (Ciasto kokosowe Tres Leches), oraz Tres Leches de Ron con Chocolate (czekoladowy Rum Tres Leches Cake) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik: dwadzieścia minut lub więcej przed pieczeniem, Ustaw stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°/175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
W misce miksera stojącego, za pomocą długo obsługiwanej trzepaczki drucianej, lekko połączyć jajka, cukier, wanilię i sól. Ustawić miskę na rondlu z gotującą się wodą i podgrzewać do dość ciepłej w dotyku, stale mieszając trzepaczką. Natychmiast przenieś miskę do miksera stojącego wyposażonego w trzepaczkę i ubijaj mieszaninę na dużej prędkości przez 5 minut lub do momentu, gdy będzie bardzo gęsta, jasna i poczwórnie powiększona. W misie miksera 5-quart osiągnie wysokość około trzech czwartych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Podczas gdy mieszanka jaj jest ubijanie, przesiać mąkę na kawałku papieru woskowego lub pergaminu. Po zakończeniu bicia przesiać połowę mąki na ubite jajka. Za pomocą dużej trzepaczki do balonów, skimmera z rowkiem lub silikonowej szpatułki złóż ją delikatnie, ale szybko, aż prawie cała mąka zniknie. Powtarzaj z pozostałą mąką, aż mąka całkowicie zniknie. Zeskrobać mieszaninę na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Do PieczeniaSzpatułka Do Pieczenia
1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe1 Opakowanie, Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Szaszłyki Bambusowe
SkimmerSkimmer
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Piec przez 30 do 35 minut. Ciasto wzrośnie do górnej części patelni po bokach i kopułą nieco nad bokami, rozwijając pęknięcie. Po całkowitym upieczeniu ciasto obniży się nieco na patelni, odejdzie nieco od boków, a tester ciasta z drutu włożony do środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Aby zapobiec zapadnięciu się delikatnej struktury pianki, gdy jest jeszcze gorąca, herbatnik musi zostać rozebrany, gdy tylko zostanie upieczony. Przygotuj małą metalową szpatułkę i dwa stojaki z drutu, które zostały lekko pokryte nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
6
Uruchom małą metalową szpatułkę między bokami patelni i ciasta, mocno naciskając na patelnię. Unmold na raz na przygotowanym stojaku, pozostawiając pergamin na miejscu. Ponownie ciasto do całkowitego ostygnięcia. Jędrna górna skorupa zapobiega opadaniu i zapewnia lekką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Aby Leche
8
Mieszanina: w dużym rondlu, gotować mleko beztłuszczowe, pełne mleko i cukier na średnim ogniu, aż do zmniejszenia o połowę (do 2 1/2 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki1 Szklanka Pełnego Mleka Lub śmietanki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
9
Wlać mieszaninę do średniej miski i wymieszać ze skondensowanym mlekiem i ciężką śmietaną. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do namoczenia ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych1 Puszka (15 Uncji) Pokrojonych Gruszek, Odsączonych
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Umyć i wysuszyć patelnię, aby wykorzystać ją jako pojemnik do moczenia ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
11
Długim ząbkowanym nożem usuń górną skórkę, ale nie usuwaj żadnego z ciasta pod nią—pozostaw lekko wypukłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
12
Usuń pergamin i trochę dolnej skorupy, zeskrobując go lekko ząbkowanym ostrzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
13
Przeciąć dwa arkusze folii z tworzywa sztucznego na powierzchni roboczej i umieścić ciasto górnej stronie do góry w środku owijania. Wyciągnij folię i zawiń ciasto. Umieścić go na patelni tortowej, w której został upieczony. Otwórz górną część folii, aby odsłonić ciasto i powoli wlać mieszaninę mleka na ciasto. Całkowicie wchłonie się w ciasto. Zawiń ciasto i przechowywać w lodówce przez 8 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
14
Otwórz górną część folii i delikatnie odwróć ciasto na płaską powierzchnię, taką jak luźne dno patelni. Przekręć go na talerz do serwowania za pomocą wargi lub 10-calowego talerza do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
15
Dodać bitą śmietanę: w misce wymieszać śmietanę z cukrem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut. (Schłodzić bijaki miksera obok miski.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Ubij śmietanę i cukier, zaczynając od niskiej prędkości, stopniowo zwiększając prędkość do średniej-wysokiej, aż do uzyskania sztywnych szczytów, gdy uniesiony zostanie trzepak.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
17
Zakończ ciasto: użyj worka z ciastem wyposażonego w dużą otwartą rurkę z ciastem gwiazdkowym (3/8 do 1/2 cala), aby wyłożyć na boki skorupy lub gwiazdki na wierzch ciasta. Można również wirować bitą śmietaną za pomocą szpatułki. Ciasto przechowywać w lodówce, aż będzie gotowe do podania. Jak ciasto siedzi, trochę mleka będzie wydzielać wokół dna. Ciasto będzie przechowywać do 3 dni w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn