Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej
Ugotuj książkę: Purée z bazylii ziemniaczanej to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja zawiera 288 kalorii, 15g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 96 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól koszerną, złoto yukon, pół na pół i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ugotuj Książkę: Przecier Ziemniaczany Czosnkowo-Rozmarynowy, Ugotuj książkę: przegrzebki z przecierem Grochowym i szynką, oraz Ugotuj książkę: czekoladowy budyń z kaszy mannej z puree malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek osolonej wody do toczącego się wrzenia i napełnij miskę lodowatą wodą.
Dodaj liście bazylii do wrzącej wody i gotuj dokładnie 15 sekund.
Wyjmij bazylię łyżką z rowkiem i natychmiast zanurz liście w lodowatej wodzie, aby ustawić jasnozielony kolor.
Ziemniaki obrać i pokroić w ćwiartki.
Dodaj ziemniaki do tego samego garnka wrzącej wody i wróć do wrzenia. Gotować ziemniaki przez 20 do 25 minut, aż bardzo miękkie.
Dobrze spuścić, powrócić do rondla i parować na małym ogniu, aż pozostała woda odparuje.
W małym rondlu na średnim ogniu podgrzać pół na pół i parmezan, aż śmietana się ugotuje.
Umieść Bazyl w robocie kuchennym wyposażonym w stalowe ostrze i puree.
Dodać gorącą mieszaninę śmietany i proces do gładkiej.
Za pomocą ręcznego miksera z mocowaniem ubijaka ubijaj gorące ziemniaki w garnku, aż zostaną rozbite. Powoli dodaj krem z gorącą bazylią, sól i pieprz i ubijaj, aż będzie gładka. Jeśli ziemniaki trzeba podgrzać, przykryć i gotować delikatnie na małym ogniu przez kilka minut.
Wlać do miski, posypać dodatkowym parmezanem, doprawić do smaku i podawać na gorąco.