Ugotuj książkę: Polenta duszona z dusz
Ugotuj książkę: Polenta duszona z duszoną zielenią może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,16 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka polenta, kilka kropli octu winnego, prosciutto i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: kotlety schabowe duszone, Ugotuj książkę: Różowa Zieleń, oraz Ugotuj książkę: duszone marchewki.
Instrukcje
Zrób polentę i wlej ją do lekko naoliwionej miski, aby ustawić.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek w 10-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać cebulę. Dać wymieszać i gotować, aż cebula zwiędnie, o 8 protokół, dodając czosnek w połowie.
Dodać zieleninę, posypać 1/2 łyżeczki soli i wlać do wody lub wywaru z kurczaka. Przykryć i gotować, aż warzywa zwiędną i zmiękną, od 8 do 15 minut, w zależności od rodzaju użytych zieleni.
Posypać octem i dodać prosciutto, jeśli używasz.
Niech odpoczną, gdy okaże się polenta.
Pokrój polentę na plasterki i ułóż je na talerzu, przykryj zieleniną i zetrzyj ser na całej powierzchni.