Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią

Ugotuj książkę: Panada Chlebowo-cebulowa z pikantną zielenią
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 388 kalorii, 11g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, chleb na zakwasie, ser gruyère i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Chard, Onion & Gruyère Panade (Zapiekanka Chlebowa), Ugotuj książkę: Różowa Zieleń, oraz Ugotuj książkę: kurczak ceglany z zielenią musztardową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i lekko posmaruj naczynie do pieczenia lub holenderski piekarnik oliwą z oliwek lub masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Rozłóż kostki chleba na dużej blasze i tosty przez 45 minut w piekarniku, przygotowując resztę składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
3
Rozgrzać masło w głębokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Gdy masło się spieni, dodać cebulę i posypać je lekko solą. Gotować na małym ogniu przez około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Gdy są miękkie, podgrzać wycięcie lub dwa i gotować je przez kolejne 5 do 10 minut lub aż będą złote. Często mieszaj, aby nie poparzyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Zmniejszyć ogień i dodać czosnek. Gotować przez 5 minut lub aż złoty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
5
Dodać zieleninę i gotować, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
6
Posypać zieleninę solą i pieprzem podczas gotowania. Kiedy są zwiędłe i miękkie, zdejmij je z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
ZieloniZieloni
7
Połowę kostek chleba tostowego układamy na dnie przygotowanego naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
8
Rozłóż połowę mieszanki zielonych na kostkach chleba i zapakuj ją do szczelin między chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
ZieloniZieloni
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
9
Posypać około połowy sera. Dodać kolejną warstwę pozostałych kostek chleba i pozostałych zieleni. Przykryć pozostałym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynie Do CiastaDynie Do Ciasta
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
ZieloniZieloni
10
Rozgrzać bulion na wolnym ogniu w małym rondlu i ostrożnie wlać go do naczynia do pieczenia. Chleb i zielenina będą wyglądać raczej utopione i soupy; to jest poprawne.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
11
Skropić wierzch oliwą z oliwek. (W tym momencie panade można przykryć i schłodzić do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
12
Przykryć i piec przez 45 minut, a następnie odkryć naczynie i piec przez kolejne 20 do 30 minut, lub do góry jest złoty brąz i chrupiące.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
13
Odstawić na co najmniej 10 minut przed podaniem na gorąco.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia23
Magazyn