Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa

Ugotuj książkę: Nektaryna i galanteria orzechowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Nektaryna i Galettes orzechowe spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 73 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 267 kalorii, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, ekstrakt z wanilii, nektaryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Puy soczewica Galettes, Ugotuj książkę: Stilton i krakersy z orzechów włoskich, oraz Ugotuj książkę: chleb z orzecha francuskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ciasto Orzechowe
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2
Pulse razem 3/4 szklanki mąki, 1/3 szklanki orzechów włoskich,1 łyżeczka cukru granulowanego, i sól w misce pracy robot wyposażony w ostrze stalowe, aż orzechy włoskie są bardzo drobno zmielone, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Pokrój 3 uncje schłodzonego masła na małe kawałki i dodaj do mieszanki mąki. Pulsuj, aż masło zostanie pocięte na bardzo małe kawałki, około 30 sekund. Tekstura powinna być piaszczysta z bardzo małymi grudkami w całym ciele.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
4
W małej misce połącz 1 łyżkę wody, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Po uruchomieniu robota kuchennego wlej tę mieszaninę przez rurkę zasilającą. Proces, aż ciasto owija się wokół ostrza, około 30 sekund do 1 minuty. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodaj pozostałą 1 łyżkę wody i przetwarzaj, aż ciasto się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Uformuj ciasto na płaski dysk i zawiń szczelnie w podwójną warstwę folii. Schłodzić w lodówce do momentu utworzenia przed użyciem, około 2 godzin. Jeśli ciasto jest zbyt zimne i twarde, po rozwałkowaniu pęknie i pęknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
6
Pozostawić w temperaturze pokojowej przez 10 do 15 minut, aby stał się bardziej giętki.
7
Nadzienie Nektarynowe
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
8
Pokroić nektaryny w plastry o grubości 1/2 cala i pokroić każdy plaster na pół na całej szerokości. Powinieneś mieć około 3 szklanki pokrojonych owoców.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
9
Umieścić pokrojone nektaryny razem w dużej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
10
Dodać brązowy cukier i wrzucić razem, aby równomiernie rozprowadzić. Smak owoców, aby zobaczyć, czy potrzebuje więcej brązowego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
11
Nadzienie Orzechowe
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
12
Pozostałe 1/3 szklanki orzechów włoskich i 1 łyżkę cukru granulowanego przełożyć razem do miski roboczej robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze, aż orzechy włoskie zostaną bardzo drobno zmielone, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Dodaj żółtko i wanilię i pulse, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
14
Zmiękczone masło pokroić na małe kawałki i dodać do mieszanki orzecha włoskiego. Pulsuj kilka razy, aż masło zostanie pocięte na drobne kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
15
Dodaj pozostałe 2 łyżeczki mąki i pulsuj, aż mieszanina będzie gładka, około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
16
Montaż
17
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°. wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub wkładką zapobiegającą przywieraniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Na gładkiej, płaskiej powierzchni rozwałkuj ciasto między arkuszami lekko posypanego mąką woskowanego lub pergaminowego papieru na duży dysk o średnicy około 14 cali. Ostrożnie obrać papier z wierzchu ciasta i zetrzeć nadmiar mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
19
Zanurz 4-calowy Okrągły krajalnica do ciastek na mąkę lub użyj małego noża, aby wyciąć 4-calowe rundy ciasta. Użyj przesuniętej szpatułki, aby podnieść rund ciasta i przenieść je do wyłożonej blachy do pieczenia, pozostawiając co najmniej 1 cal przestrzeni między nimi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu4-1/2 łyżeczki Startego Parmezanu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
20
Nadzienie orzechowe podzielić równomiernie między rund ciasta. Użyj łyżki lub przesuniętej szpatułki, aby rozłożyć nadzienie na środku ciasta, pozostawiając 1-calową granicę wokół. Kopiec pokrojone nektaryny nad nadzieniem orzechowym w środku każdego okręgu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z CiastaCiasto Z Ciasta
NektarynaNektaryna
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
21
Pozostałe 2 łyżeczki schłodzonego masła pokroić na małe kawałki i równomiernie rozprowadzić na pokrojonych nektarynkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
22
Wchodzisz na granicy każdego ciasta zaokrąglić tak, że częściowo otacza nektaryny i nadzienie orzechowe. Będzie naturalnie tworzyć plisy podczas składania.
Składniki, których będziesz potrzebować
NektarynaNektaryna
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
23
Posmaruj brzegi każdego ciasta z odrobiną kremu, uważając, aby nie spływał po bokach i pod blachami. Jeśli tak, wytrzyj go, ponieważ może to spowodować spalenie DNA galettes. Delikatnie unieś fałdy ciasta i umyj te obszary większą ilością kremu, a następnie wymień fałdy. Na brzegach ciasta równomiernie posypać pozostałą 1 łyżeczkę cukru granulowanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
24
Piec przez 35 do 40 minut, aż skórki będą lekko złote.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
25
Wyjąć blachę do pieczenia z piekarnika i przenieść do stojaka do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
26
Glazura Morelowa
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania1/2 Kwarty śmietanki Kremówki, Ubitej, Do Podania
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
27
Połącz konfitury morelowe i amaretto, koniak lub wodę w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury MoreloweKonfitury Morelowe
2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych2 Szklanki Ciasteczek Waflowych Waniliowych
KoniakKoniak
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
28
Wyjąć rondel z ognia i odcedzić szkliwo do małej miski, przepychając jak najwięcej miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
29
Użyj pędzla do ciasta z gęsim piórkiem, aby lekko umyć wierzch każdej galetki szkliwem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
30
Uwaga dotycząca przechowywania galetek: chociaż galetki najlepiej spożywać w dniu ich wyprodukowania, mogą trwać do dwóch dni. Przechowywać szczelnie pokryte folią aluminiową w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn