Ugotuj książkę: muffinki jabłkowe
Gotuj książkę: muffinki jabłkowe to Wegetariańskie poranny posiłek. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 398 kalorii. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz cydr jabłkowy, sodę oczyszczoną, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Muffinki owsiane jabłkowe z brązowym masłem glazura jabłkowa, Ugotuj książkę: Corniest Corn Muffins, oraz Ugotuj książkę: muffinki dyniowe z Pepitami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie posmaruj standardową 12-szklankową puszkę muffin lub ułóż ją papierowymi wkładkami.
W średniej misce wymieszać cukier granulowany, brązowy cukier i olej.
Dodać jajka i ubić do połączenia. W innej misce przesiać razem mąkę, sodę oczyszczoną, sól i cynamon. W trzeciej misce, ubij razem jabłecznik, śmietana, i wanilia.
Dodaj jedną trzecią mieszaniny Flut i jedną trzecią mieszaniny cydru jabłkowego do mieszaniny cukru, składając za pomocą szpatułki, aby połączyć.
Dodaj resztę mąki i mieszanek cydru w dwóch dodatkach. Złożyć starte jabłko, a następnie równomiernie podzielić ciasto na przygotowane muffinki, wypełniając każdą filiżankę trzy czwarte drogi.
Wierzch muffinek posypać cukrem Demerara.
Piec, obracając puszkę muffinów w połowie, aż babeczki powrócą do dotyku, 25 do 30 minut.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. Następnie wyjmij babeczki z patelni i pozwól im całkowicie ostygnąć na stojaku z drutu.
Te babeczki najlepiej nadają się na drugi dzień i będą przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Różne Rzemiosło: Szybki Chleb Jabłkowy
Wlać ciasto do masłem 8 1/2 x 4 1/2-calowy Bochenek pan wyłożone pergaminem i piec, obracając patelnię w połowie, aż tester ciasto włożone w środku bochenka wychodzi czysty, 45 do 55 protokół.
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. Następnie wyjmij bochenek z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Ten chleb jest najlepszy drugiego dnia i może być przechowywany, owinięty folią, w temperaturze pokojowej do 3 dni.