Ugotuj książkę: krewetki Biryani
Przepis ugotuj książkę: krewetki Biryani jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. To danie główne ma 437 kalorii, 21g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ryż basmati, liście laurowe, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej można śledzić to danie główne z Wegański Chleb Bananowy Mango jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ugotuj książkę: Kimchi Gazpacho z krewetkami, Ugotuj książkę: koktajl z krewetek pieczonych, oraz Ugotuj książkę: Sałatka z krewetek Raoula.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do temperatury 177°. ryż umyć i namoczyć w zimnej wodzie do czasu potrzebnego.
Krewetki umyć i dobrze osuszyć.
Dodać sól i kurkumę i wymieszać. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Obrać imbir i czosnek i użyć robota kuchennego, aby wymieszać go do pasty z kolendry i chiles. Możesz dodać trochę wody, jeśli jest zbyt sucha.
W dużym holenderskim piekarniku lub garnku bezpiecznym dla piekarnika rozgrzej olej na średnim ogniu.
Dodaj ziarna pieprzu, laskę cynamonu, goździki, kardamon i 1 z liści laurowych. Sauté aż pachnące, o 2 do 3 protokół.
Dodać cebulę i podsmażyć na Jasny brąz, stale mieszając.
Dodaj połowę pasty imbirowej i smażyć przez kolejne 1 lub 2 protokół.
Dodać 3 szklanki wody i soli (1 do 2 łyżeczek, w zależności od smaku) i doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Odcedzić ryż i dodać go do wrzącej wody wraz z masłem i miętą. Doprowadzić do wrzenia, przykryć i włożyć do piekarnika.
Gdy ryż był w piekarniku przez około 10 minut, rozgrzać trochę oleju w patelni sauté i dodać resztę pasty imbirowej wraz z pozostałym liściem laurowym. Sauté przez 1 do 2 minut i dodać krewetki. Sauté krewetki aż gotowe (powinny być jasnoróżowe), 2 do 3 protokół.
Wyjąć ryż z piekarnika. Doprawić krewetkami i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Ziobaffan Organic Pinot Grigio z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio