Ugotuj książkę: krem Pecorino z sosem pomidorowym
Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.82 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 2016 kalorie, 85g białka, oraz 167 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz sos marinara, mleko, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ugotuj książkę: Rigatoni z kalafiorem, Pecorino, ostrą papryką i bułką tartą, Ugotuj książkę: Dynia smażona na patelni z sosem pomidorowym, oraz Ugotuj książkę: ciasto dyniowe z kremem imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F. w ciężkim rondlu rozgrzej mleko i śmietanę na średnim ogniu, aż do ogrzania, ale nie wrzenia.
W dużej misce wymieszać żółtka. Po wymieszaniu powoli dodawać około 1/2 szklanki gorącej mieszanki śmietany, aby hartować jajka, ubijając w sposób ciągły. Powoli dodaj hartowane jajka do gorącej śmietany na patelni, jak nadal ubijać mieszaninę.
Rozłóż pokrojony w kostkę chleb na blasze do pieczenia i suszyć w piekarniku przez 1 minutę.
Zwiększyć temperaturę piekarnika do 325 stopni F.
Przełożyć pokrojony w kostkę chleb do miski i zalać nim mieszankę śmietany jajecznej, aby namoczyć chleb. Używając ręcznej mieszaniny, przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Wymieszać z serem.
Podzielić mieszaninę równomiernie pomiędzy 4 ramekiny 6 uncji.
Umieść ramekins w patelni do pieczenia i dodać tyle wody, aby się 1/2 cala się po bokach patelni. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Bardzo ostrożnie przenieść patelnię do piekarnika i piec przez 15-20 minut, lub do momentu, gdy krem jest podgrzewany i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysta.
Kromki chleba ułożyć na blasze do pieczenia i posmarować oliwą z oliwek. Toast w piekarniku, obracając raz, przez 2-3 minuty, lub do złotego koloru.
Tymczasem, podgrzać sos marinara w małym rondlu na średnim ogniu, aż gorące i bulgotanie.
Umieścić jeden ramekin na każdym z czterech talerzy i top każdy z około 1/4 szklanki sosu marinara.
Każdy ramekin skropić oliwą z oliwek i pieprzem. Umieść trzy plastry tostów na każdym talerzu i podawaj.