Ugotuj książkę: hamburgery Japońskie z ketchupem Wasabi

Ugotuj książkę: hamburgery Japońskie z ketchupem Wasabi
Gotuj książkę: Japońskie hamburgery z ketchupem Wasabi może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 497 kalorii, 22g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.63 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Przepis ten zachwycił 107 osób. Mieszanka cebuli, Panko bułka tarta, mielona wieprzowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ugotuj książkę: Sezam Wonton Trójkąty z wędzonym łososiem i Wasabi, Ugotuj książkę: Dashi i kurczak Japoński, oraz Ugotuj książkę: Paddington Burgers dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ketchup wasabi, ubij razem ketchup, sos sojowy, i wasabi w misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
WasabiWasabi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
2
Aby hamburgery, wymieszać bułkę tartą i mleko w misce i odstawić, aż bułka tarta wchłonie całe mleko, o 5 protokół. Gdy bułka tarta jest gotowa, wymieszać je razem z mieloną wołowiną, mieloną wieprzowiną, czarnym pieprzem, cebulą, sosem sojowym i solą w dużej misce. Zagniataj mięso, aż stanie się lepkie i wiąże się ze sobą; podziel mieszaninę na 4 równe części. Delikatnie posmaruj dłonie olejem sezamowym. Używając dłoni, toczyć każdą część mięsa w piłkę, a następnie poklepać piłkę płasko, przesuwając ją z ręki do ręki, tworząc Patty o grubości 1/2 cala (klepanie w ten sposób kompresuje mięso i usuwa kieszenie powietrzne). Naciśnij w dół, aby Wcięcie w środku patty (co zapobiega patty z nadymania się do piłki, podczas gdy Grille).
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pomidory Rzymskie, Bez Pestek I Pokrojone W Drobną KostkęPomidory Rzymskie, Bez Pestek I Pokrojone W Drobną Kostkę
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
3
Umieść gotowe paszteciki na arkuszu folii aluminiowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
4
Rozgrzej grill do średniej. Grill hamburgery, aż będą ładnie rumiane, o 10 protokół, przerzucanie dwa razy. Te hamburgery muszą gotować przez całkowicie ze względu na wieprzowinę; zobaczysz Nie różowy w środku, ale nadal będą niezwykle soczyste i smaczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Niech hamburgery odpocząć przez 2 minuty. Łyżka ketchupu wasabi na wierzchu i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
WasabiWasabi
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn