Ugotuj książkę: Garlicki małże gotowane na parze z kukurydzą i Sherry
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj gotować książkę: Garlicky gotowane na parze małże z kukurydzą i Sherry. Jedna porcja zawiera 493 kalorie, 32G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 2 i kosztuje $3.05 za porcję. Mieszanka masła, kłosy kukurydzy, szalotki, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 9 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Ugotuj książkę: pieczarki Garlickie i jarmuż, Małże gotowane na parze w bulionie z białego wina, oraz Ugotuj książkę: Curry Mussels dla podobnych receptur.
Instrukcje
Omułki opłukać pod zimną bieżącą wodą. Jeśli widzisz Owłosione kępki wokół muszli (zwane brodami), użyj ostrego noża lub palców, aby je zdjąć, a następnie dobrze wyszoruj muszle szczotką do warzyw.
W garnku do zupy z ciasną pokrywą podgrzać oliwę z oliwek, następnie dodać czosnek, szalotki, szalotkę i szczyptę soli. Sauté aż szalotki i czosnek zmiękną, 3 protokół.
Dodać kukurydzę i nadal smażyć, aż zacznie mięknąć, o 3 minuty dłużej.
Wlać sherry i doprowadzić do duszenia.
Niech gotować na wolnym ogniu, aż kukurydza jest gotowane przez, o 5 protokół.
Dodaj małże i przykryj garnek.
Niech małże pary, mieszając raz lub dwa razy, aż otworzą, 5 do 10 minut. Użyj łyżki szczelinowej, aby przenieść małże do misek. Wszystkie, które nie zostały otwarte, należy wyrzucić.
Dodać masło do soków na patelni i gotować na wolnym ogniu, aż masło się stopi i sos jest lekko zagęszczony, o 2 protokół.
Wlać mieszaninę na małże i podawać natychmiast.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Rochioli Estate Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 42 dolarów.
![Rochioli Estate Chardonnay]()
Rochioli Estate Chardonnay
To wino jest doskonałym przykładem wyjątkowych cech z posiadłości Rochioli i rosyjskiej doliny rzeki. Aromaty dojrzałego jabłka, owoców tropikalnych, orzechów laskowych i odrobiny przypraw łączą się z bogatymi smakami jabłek i rześką kwasowością.