Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów
Gotuj książkę: Galette białych brzoskwiń i pomidorów jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Apple Galette, Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette, oraz Ugotuj książkę: marynowane brzoskwinie imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, cukier i sól w misce robota kuchennego. Puls do połączenia.
Dodać 4 łyżki masła (1/2 patyczka). Pulsuj, aż kawałki będą wielkości groszy.
Dodać pozostałe masło i pulsować przez 2 sekundy.
Usunąć masę na powierzchnię roboczą.
Delikatnie przycisnąć masę dłońmi. Dłonią rozsmaruj ćwiartkę masy krótkimi, szybkimi ruchami od siebie; kontynuuj z pozostałym ciastem, smarując je ćwiartką na raz, aż całe ciasto wróci do pierwszej ćwiartki. (Pracuj szybko, aby ciasto nie było twarde.) Zebrać ciasto razem w kulkę i powtórzyć jeszcze raz. Przykryć folią i wcisnąć w płaski okrągły dysk. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni. (Ciasto można również zamrozić na miesiąc.)
Po spożyciu ciasta, użyj kołka owiniętego ściereczką do ciasta i maty do ciasta, aby zwinąć je w okrąg o grubości 1/8 cala.
Ciasto wyłożyć na wyłożoną silpatem patelnię. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania brzoskwinie i pomidory.
Brzoskwinie pokroić w plastry 1/4 cala. Używając ostrego ząbkowanego noża, zrób to samo dla pomidorów.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Wymieszać mąkę z cukrem i rozsypać na cieście, pozostawiając 1-calową granicę bez mąki.
Ułóż brzoskwinie w koncentrycznych kręgach wokół ciasta, nadal pozostawiając granicę 1 cala. Na każde trzy plastry brzoskwiń odłożyć jeden plasterek pomidora.
Złóż 1-calową granicę nad owocem w zapiekanej krawędzi.
Posmarować roztopionym masłem i posypać pozostałą 1/2 łyżką cukru.
Piec, aż skórka jest złoty i owoce są miękkie. Jeśli soki przejechały, posmaruj nimi owoce. Przesuń tart do stojaka do ostygnięcia. Następnie przesuń na talerzu do cięcia.
Podawać z lodami waniliowymi.