Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów

Ugotuj książkę: Galetka białych brzoskwiń i pomidorów
Gotuj książkę: Galette białych brzoskwiń i pomidorów jest Wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.1 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 14 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, brzoskwinie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ugotuj książkę: Apple Galette, Gotuj książkę: Figa i krem miodowy Galette, oraz Ugotuj książkę: marynowane brzoskwinie imbirowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mąkę, cukier i sól w misce robota kuchennego. Puls do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać 4 łyżki masła (1/2 patyczka). Pulsuj, aż kawałki będą wielkości groszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
3
Dodać pozostałe masło i pulsować przez 2 sekundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
4
Usunąć masę na powierzchnię roboczą.
5
Delikatnie przycisnąć masę dłońmi. Dłonią rozsmaruj ćwiartkę masy krótkimi, szybkimi ruchami od siebie; kontynuuj z pozostałym ciastem, smarując je ćwiartką na raz, aż całe ciasto wróci do pierwszej ćwiartki. (Pracuj szybko, aby ciasto nie było twarde.) Zebrać ciasto razem w kulkę i powtórzyć jeszcze raz. Przykryć folią i wcisnąć w płaski okrągły dysk. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni. (Ciasto można również zamrozić na miesiąc.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Po spożyciu ciasta, użyj kołka owiniętego ściereczką do ciasta i maty do ciasta, aby zwinąć je w okrąg o grubości 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Niesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na PatelniNiesolone Masło, Schłodzone I Pokrojone W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smażenia Na Patelni
7
Ciasto wyłożyć na wyłożoną silpatem patelnię. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania brzoskwinie i pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8
Brzoskwinie pokroić w plastry 1/4 cala. Używając ostrego ząbkowanego noża, zrób to samo dla pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
9
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
10
Wymieszać mąkę z cukrem i rozsypać na cieście, pozostawiając 1-calową granicę bez mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
Dżem Jagodowy Dobrej JakościDżem Jagodowy Dobrej Jakości
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
11
Ułóż brzoskwinie w koncentrycznych kręgach wokół ciasta, nadal pozostawiając granicę 1 cala. Na każde trzy plastry brzoskwiń odłożyć jeden plasterek pomidora.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych1-1/4 Szklanki Mrożonych, Niesłodzonych Truskawek, Rozmrożonych
4 średnie Czerwone Pomidory4 średnie Czerwone Pomidory
1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu1 Kostka Niesolonego Masła, Schłodzonego I Pokrojonego W Kostkę, Plus 1 łyżka Do Smalcu
12
Posypać 4 łyżkami cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
13
Złóż 1-calową granicę nad owocem w zapiekanej krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
14
Posmarować roztopionym masłem i posypać pozostałą 1/2 łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego12 Do 14 Uncji Dobrej Jakości Dżemu Jagodowego
5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta5 Szklanek Mąki Pszennej I Więcej Do Wałkowania Ciasta
15
Piec, aż skórka jest złoty i owoce są miękkie. Jeśli soki przejechały, posmaruj nimi owoce. Przesuń tart do stojaka do ostygnięcia. Następnie przesuń na talerzu do cięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
16
Podawać z lodami waniliowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn