Ugotuj książkę: czerwone wino-duszone żeberka

Ugotuj książkę: czerwone wino-duszone żeberka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 62g białka, 143g tłuszczu, oraz w sumie 1992 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 11,77 zł / porcja, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz port, seler, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ugotuj książkę: duszone żeberka z musztardą Dijon, Ugotuj książkę: grill Wołowina krótkie żeberka, oraz Ugotuj książkę: Karashi musztarda krótkie żeberka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułóż krótkie żeberka w jednej warstwie na płytkiej patelni do pieczenia i obficie dopraw solą z obu stron. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Żeberka spłukać solą i osuszyć ręcznikami papierowymi. Żeberka doprawić pieprzem i lekką posypką soli.
Podgrzać zapiekankę lub garnek na dużym ogniu. Gdy patelnia jest gorąca, włóż olej do patelni. Gdy olej jest gorący, przypieczętuj krótkie żeberka po obu stronach, aż staną się złote. Podnieś krótkie żeberka z patelni i odstaw na bok. Jeśli olej jest ciemny, wyrzuć go i zastąp świeżym olejem.
Zmniejszyć ogień do średniej wysokości i dodać marchew, seler i cebulę na patelni. Gotować, mieszając, przez około 8 protokół, lub aż warzywa brązowy i karmelizować.
Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować przez 2 do 3 protokół.
Dodaj wino i Porto. podnieść ogień do średniej wysokości i gotować przez około 5 minut, lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Powrót żeberka na patelnię i dodać tymianek, rozmaryn i liść laurowy.
Wlać wywar na patelnię. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Połóż arkusz papieru pergaminowego (lub folii aluminiowej) bezpośrednio na żywności i przenieś patelnię do piekarnika. Gotować przez około 2 godziny, aż mięso będzie przetargu widelec.
Wyjmij patelnię z piekarnika i wyrzuć pergamin lub folię.
Niech krótkie żeberka osiągną temperaturę pokojową w cieczy duszenia.
Wyciągnij krótkie żeberka z płynu i odstaw na dużym talerzu lub misce, przykrytej, aby się ogrzać.
Odcedzić płyn do duszenia przez sito o drobnych oczkach lub chinois do rondla. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować przez około 15 protokół, lub aż zmniejszy się o ćwierć. Za pomocą skimmera lub dużej łyżki, odtłuść tłuszcz, który unosi się na powierzchnię. Doprawić do smaku solą i pieprzem i polać sosem żeberka.
Podawać natychmiast lub pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej, a następnie przykryć i przechowywać w lodówce do 5 dni. (Jeśli podajesz natychmiast, a żeberka i sos nie są wystarczająco gorące, podgrzej delikatnie na średnim ogniu przez około 10 minut.) Każde krótkie żebro przełożyć 1/4 do 1/2 szklanki sosu i udekorować posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.