Gotuj książkę: Anellini alla Pecorara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 9,24 zł za porcję, ten przepis okładki 66% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 162g białka, 96 g tłuszczu, oraz w sumie 1797 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz pieczeń wołową, cebulę, ciepłą wodę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Ugotuj książkę: Bruschettan Alla Romana, Ugotuj książkę: karczochy alla Contadino, oraz Ugotuj książkę: Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby ragù all ' Abruzzese: ogrzać olej roślinny w dużym holenderskim piekarniku lub innym garnku o dużym dnie umieszczonym na średnim ogniu. Kawałki mięsa przyprawiamy odrobiną soli i pieprzu i dodajemy do garnka. Brązowy przez 3 do 4 minut, a następnie obrócić kawałki na brązową drugą stronę, kolejne 3 do 4 minut. Nadal brązowo mięso, aż będzie ładnie wysmarowane na całej powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Wyjąć kawałki do głębokiego talerza lub miski. Odstaw garnek na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Przełóż pomidory przez młyn spożywczy wyposażony w Dysk z najmniejszymi otworami. Odrzuć ciała stałe. Odstawić zmielone pomidory na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnie Czerwone Pomidory
4
Odstawić garnek na średnie ciepło i dodać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. Mieszać w cebuli, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i smażyć przez około 5 protokół, lub aż cebula jest błyszcząca i zaczyna mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jukon
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wlać pomidory, podnieść ogień do średniej wysokości i doprowadzić do duszenia. Powrót mięso do garnka i zmniejszyć ogień do średnio-niskie lub niskie, aby utrzymać delikatne gotować. Przykryć częściowo i niech SOS dusić, mieszając go od czasu do czasu, przez około 3 godziny, lub do momentu, gdy mięso jest bardzo miękkie i sos jest zagęszczony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 średnie Czerwone Pomidory
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodać plusk lub dwa wody, jeśli sos zgęstnieje zbyt dużo przed mięsa jest gotowy. Smak i dostosować przyprawy z solą i pieprzem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Wyłącz ogrzewanie.
8
Mięso wyjąć z garnka przed użyciem sosu. Uwaga: mięso, nawiasem mówiąc, nigdy nie zostanie odrzucone przez zaradnych Włochów: jest podawane jako drugie danie lub drobno posiekane i używane jako farsz do cannelloni lub ravioli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cannelloni
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Ravioli
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Aby zrobić ciasto z makaronu: włóż 4 szklanki mąki i soli do robota kuchennego i krótko pulsuj, aby połączyć. Jajka rozbić do miski roboczej i skropić oliwą z oliwek. Przy uruchomionym silniku powoli zacznij dodawać wodę, dodając tylko tyle, ile potrzebujesz, aby mieszanina utworzyła okruchy, które wyglądają jak małe twarogi. Szczypta razem trochę mieszanki i toczyć wokół. Powinien tworzyć miękką piłkę. Jeśli mieszanina wydaje się sucha, skropić w innym 1 do 2 kropli wody. Jeśli wydaje się zbyt mokry i lepki, dodaj dodatkową mąkę, 1 łyżkę na raz i krótko pulsuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Makaronowe
1/4 żółtej Cebuli, Pokrojonej W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Owies (szybki Lub Zwykły)
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Dodatkowe Pokrojone świeże Truskawki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
10
Obróć mieszaninę na czystą powierzchnię roboczą posypaną lekko mąką i naciśnij ją razem z rękami, aby utworzyć szorstką kulkę. Zagniataj ciasto: dłonią odepchnij ciasto delikatnie, ale mocno od siebie, a następnie złóż je do siebie. Obróć ciasto o ćwierć obrotu i powtórz ruch pchania i składania. Kontynuuj ugniatanie przez kilka minut lub aż ciasto będzie gładkie i jedwabiste. Uformuj go w kulkę i owinąć szczelnie folią z tworzywa sztucznego/folią spożywczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
11
Pozostawić ciasto w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
12
Przykryj dużą przestrzeń czystym obrusem i posyp ściereczkę mąką. Tutaj umieścisz anellini po ich ukształtowaniu. Uszczypnij kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego i zawiń resztę. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej zwiń kawałek ciasta w cienką linę o średnicy około 1/8 cala. Używaj dłoni do toczenia się tam iz powrotem, a palce do rozciągania i rozciągania liny podczas toczenia. Uważam, że pomocne jest bardzo lekko zwilżyć dłonie wodą co tak często, aby pomóc toczenia, więc trzymam małą miskę wody w pobliżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Anellini
Pieprz Arbolowy
Krótkie Laski Cynamonu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
13
Gdy lina ma odpowiednią średnicę, pociąć ją na 3 1/2-ich długości. Przynieś dwa końce każdej długości razem, tworząc pierścień, a następnie zwiń szew łączący między dwoma palcami, aby bezpiecznie uszczelnić. Gdy pierścienie są gotowe, umieść je na ścierce z mąki. Po zakończeniu kształtowania pierwszej liny, uszczypnij drugi kawałek ciasta wielkości orzecha włoskiego, rozwałkuj go, a następnie uformuj i uszczelnij więcej pierścieni. Kontynuuj kształtowanie anellini, aż zużyjesz całe ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Anellini
Krótkie Laski Cynamonu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Istnieje tradycyjny sposób tworzenia anellini, możesz spróbować. Wymaga trochę praktyki i zwinności, ale jest dość łatwy do opanowania i trochę szybszy. Zamiast przeciąć linę na krótsze długości, podnieś ją kciukiem i środkowym palcem jednej ręki i zawiń jej koniec luźno wokół palca wskazującego drugiej ręki, tworząc pętlę z ogonem. Uszczypnij ogon i zamknij pętlę, a następnie kontynuuj tworzenie kolejnych pętli z pozostałą częścią liny.(Jeśli podajesz anellini tego samego dnia, możesz zostawić je na tkaninie do kilku godzin przed gotowaniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Anellini
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
15
Przynieś bardzo duży garnek lub garnek wody do toczącego się wrzenia i soli obficie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
(może Zastąpić Fontinę Lub Montasio)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
16
Podczas podgrzewania wody wlej olej roślinny na głębokość 1/4 cala do dużej patelni i umieść na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
17
Umieść talerz wyłożony podwójną warstwą papierowych ręczników / chłonnego papieru lub dużą, gładką brązowo-papierową torbę w pobliżu pieca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
18
Ostrożnie dodać kawałki bakłażana (olej może rozpryskać) i smażyć, obracając je od czasu do czasu łyżką szczelinową, przez 4 do 5 minut lub do złotego koloru. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kawałki do przygotowanego talerza, aby osuszyć. Cukinię smażyć w oleju w ten sam sposób, przesuwając kawałki na patelni przez około 5 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
19
Przenieś je na ten sam talerz. Następnie smażyć paprykę przez około 5 minut, lub do złotego w miejscach i po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
20
Przenieść je na talerz z innymi warzywami. Dokładnie przenieść wszystko, ale około 1 szklanka warzyw do garnka ragù, delikatnie mieszając je. Odstawić zarezerwowane warzywa do dekoracji gotowego dania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
21
Gdy woda się zagotuje, ostrożnie wrzuć anellini do garnka i wymieszaj, aby się oddzielić. Przykryć garnek, aż woda wróci do wrzenia, następnie odkryć i gotować makaron przez około 15 minut, lub do al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Anellini
Przepis Na Pizzocheri
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
22
Odcedzić makaron w durszlaku ustawionym w zlewie, rezerwując około 1 szklanki wody do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
23
Powrót makaron do garnka i łyżka około dwóch trzecich sosu na nim. Delikatnie wrzucić, aż makaron jest równomiernie pokryte sosem, dodając plusk lub dwa wody do gotowania, jeśli to konieczne, aby poluzować SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
3 łyżki Oleju Z Prażonych Orzechów Włoskich
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
24
Przełożyć ubrany makaron do rozgrzanej miski lub płytkich pojedynczych misek i łyżką pozostałego sosu na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na Pizzocheri
Puszka Włoskich Pomidorów W Puszce, Nieodsączonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
25
Posyp zarezerwowane warzywa na wierzch, a następnie top z ricottą i odrobiną Parmigiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano Reggiano
Cytryny (1 Pokrojona W Bardzo Cienkie Plasterki, Druga W ćwiartki)
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej