Udziec jagnięcy w cieście Curry z granatem Raita
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu indyjskich przepisów,więc wypróbuj udziec jagnięcy Curry z granatem Raitan. Ten przepis daje 8 porcji z 488 kalorii, 42g białka, oraz 31g tłuszczu każdy. Za $4.7 za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako danie główne. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka udźca jagnięcego, liści mięty, ogórka i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Z łyżką wynik 89%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Udziec jagnięcy w cieście Curry z granatem Raita, Curry Crusted Lamb Breasts With Thai Basil Raita, oraz Udziec Jagnięcy Tandoori Z Ogórkiem Raita.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W misce wymieszaj jogurt, melasę z granatów, ogórek, kminek i czarny pieprz. Dopraw solą, następnie przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
W razie potrzeby dodaj posiekaną miętę tuż przed podaniem. Wstaw do lodówki, aż będzie gotowy do podania.
Podgrzej grill na średnim ogniu.
Połącz przyprawy w małej misce. Dodaj tyle oleju, aby uzyskać pastę i odstaw na bok.
Posmaruj udko jagnięce olejem rzepakowym i dopraw wierzch mięsa Curry.
Pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Dopraw jagnięcinę solą do smaku. Połóż go na grillu, przyprawą do dołu i gotuj, aż lekko się zwęglą i powstanie skórka. W tym momencie Odwróć nogę, zamknij pokrywę grilla i gotuj do średnio rzadkiego wysmażenia.
Mięso wyjąć z grilla na deskę do krojenia, luźno obłożyć folią i odstawić na 15 minut. Cienko pokrój jagnięcinę pod ziarno i ułóż mięso na półmisku.
Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose
Riesling, Gruener Veltliner i Sparkling rosé to moje najlepsze typy Curry. Najlepsze wino do indyjskiego jedzenia będzie oczywiście zależało od dania, ale te typy można podawać schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które możesz spróbować, jest czyste Riesling. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Czysty Łupek Riesling]()
Czysty Łupek Riesling
Odświeżający profil smakowy z aromatami brzoskwini, nutami limonki, żywymkwas i nutą minerałów i przypraw.Pięknie komponuje się z potrawami azjatyckimi, pikantnymi potrawami, sushi, rybami, drobiami wieprzowiną.