Udon z bulionem grzybowym, kapustą i ziemniakami to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 13g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka smukłych marchwi, grzybów shiitake, makaronu soba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Udon Z Bulionem Grzybowym, Kapustą I Ziemniakami, Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan), oraz Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przynieś bulion i 3 szklanki wody tosimmer w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodaj kolendrę, grzyby, pokrojony imbir i trawę cytrynową. Przykryć; dusić do miękkości, około 30 minut.Wypłukać kombu; dodać do bulionu. Dusić 1minute. Używając szczypiec, Usuń kombu andmushrooms; Odrzuć kombu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa Cytrynowa
Grzyby
Kolendra
Imbir
Bulion
Kombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
3
Przenoszenie pomieszczeń na powierzchnię roboczą; odcinanie łodyg i wyrzucanie.
4
Każdy grzyb pokroić na 3-4 paski. Odcedzić bulion przez drobnoziarnistą siatkę do innego dużego garnka; odcedzić w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
5
Dodaj tamari i ricevinegar do bulionu. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Grzyby przykryć i schłodzić.Schłodzić, przykryć i schłodzić bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Tamari
Bulion
1
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia. Gotować ziemniaki aż tylko miękkie, 4 do 5 protokół. Za pomocą skimmera przenieś miskę tomedium. Ugotuj groszek śnieżny, kapustę ikrotki osobno, aż będą chrupiące (snowpeas, 30 sekund; kapusta, 1 1/2 minuty; marchew, 2 minuty). Za pomocą odpieniacza, przenoszonegetables do oddzielnych misek. Reservecooking liquid. DO AHEAD: warzywa mogą byćgotowane 2 godziny wcześniej.
Niech warzywa ipłynność stoi w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
3
Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia.
4
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
5
Dodać makaron; gotować do miękkości butstill firmy ugryźć, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makarony
6
Odcedzić; spłukać.
7
Tymczasem przynieś bulion warzywnydo gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
8
Dodać zieloną cebulę i szczypce piernikowe. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Zielona Cebula
9
Używając szczypiec, podziel makaron międzydowody. Podziel grzyby, pochrzyny,groch śnieżny, kapustę i marchew między miski, każdy w oddzielnym kopcu. Podziel tofu, jeśli używasz, między miseczki. Bulion z kadzi i podawać, przekazując osobno Sambal oelek i tamari.
Trawa cytrynowa, ziołto przypomina zieloną cebulę, ma łagodny smak. Kombu (aka kelp)to wiele wodorostów, które są często używane do produkcji zapasu. Zazwyczaj sprzedawany jest suszony. Tamariis ciemny sos z soi. Udonis to gęsty Japoński owoc na bazie pszenicy lub kukurydzy. Sambal oelek, pikantny sos chili, jest częstym składnikiem w Indonezji i
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal Oelek
Sos Chili
Zielona Cebula
Trawa Cytrynowa
Soja
Wodorosty
Pszenica
Stado
Kukurydza
2
Chińska kuchnia. Poszukaj tych składników w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
3
Na porcję: (analiza obejmuje tofu.) kcal kalorie, 6,4% kalorii z tłuszczu, 2,4 g tłuszczu, 0,0 g tłuszczów nasyconych, 0 mg cholesterolu,