Udon z bulionem grzybowym, kapustą i ziemniakami

Udon z bulionem grzybowym, kapustą i ziemniakami
Udon z bulionem grzybowym, kapustą i ziemniakami to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 304 kalorie, 13g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka smukłych marchwi, grzybów shiitake, makaronu soba i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Udon Z Bulionem Grzybowym, Kapustą I Ziemniakami, Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan), oraz Pieczona kaczka z pieczarkami Udon (Kamo Kinoko Udon) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś bulion i 3 szklanki wody tosimmer w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodaj kolendrę, grzyby, pokrojony imbir i trawę cytrynową. Przykryć; dusić do miękkości, około 30 minut.Wypłukać kombu; dodać do bulionu. Dusić 1minute. Używając szczypiec, Usuń kombu andmushrooms; Odrzuć kombu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
GrzybyGrzyby
KolendraKolendra
ImbirImbir
BulionBulion
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
3
Przenoszenie pomieszczeń na powierzchnię roboczą; odcinanie łodyg i wyrzucanie.
4
Każdy grzyb pokroić na 3-4 paski. Odcedzić bulion przez drobnoziarnistą siatkę do innego dużego garnka; odcedzić w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
GarnekGarnek
5
Dodaj tamari i ricevinegar do bulionu. DO AHEAD: może być wykonany1 dzień wcześniej. Grzyby przykryć i schłodzić.Schłodzić, przykryć i schłodzić bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
TamariTamari
BulionBulion
1
Przynieś duży garnek słonej wody do wrzenia. Gotować ziemniaki aż tylko miękkie, 4 do 5 protokół. Za pomocą skimmera przenieś miskę tomedium. Ugotuj groszek śnieżny, kapustę ikrotki osobno, aż będą chrupiące (snowpeas, 30 sekund; kapusta, 1 1/2 minuty; marchew, 2 minuty). Za pomocą odpieniacza, przenoszonegetables do oddzielnych misek. Reservecooking liquid. DO AHEAD: warzywa mogą byćgotowane 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
KapustaKapusta
MarchewMarchew
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SkimmerSkimmer
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
2
Niech warzywa ipłynność stoi w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
3
Doprowadzić gotowanie płynu do wrzenia.
4
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
5
Dodać makaron; gotować do miękkości butstill firmy ugryźć, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
6
Odcedzić; spłukać.
7
Tymczasem przynieś bulion warzywnydo gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
8
Dodać zieloną cebulę i szczypce piernikowe. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
9
Używając szczypiec, podziel makaron międzydowody. Podziel grzyby, pochrzyny,groch śnieżny, kapustę i marchew między miski, każdy w oddzielnym kopcu. Podziel tofu, jeśli używasz, między miseczki. Bulion z kadzi i podawać, przekazując osobno Sambal oelek i tamari.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
GrzybyGrzyby
Groszek śnieżnyGroszek śnieżny
KapustaKapusta
MarchewMarchew
MakaronyMakarony
TamariTamari
BulionBulion
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
PochrzynPochrzyn
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
SzczypceSzczypce
1
Trawa cytrynowa, ziołto przypomina zieloną cebulę, ma łagodny smak. Kombu (aka kelp)to wiele wodorostów, które są często używane do produkcji zapasu. Zazwyczaj sprzedawany jest suszony. Tamariis ciemny sos z soi. Udonis to gęsty Japoński owoc na bazie pszenicy lub kukurydzy. Sambal oelek, pikantny sos chili, jest częstym składnikiem w Indonezji i
Składniki, których będziesz potrzebować
Sambal OelekSambal Oelek
Sos ChiliSos Chili
Zielona CebulaZielona Cebula
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
SojaSoja
WodorostyWodorosty
PszenicaPszenica
StadoStado
KukurydzaKukurydza
2
Chińska kuchnia. Poszukaj tych składników w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach i na rynkach azjatyckich.
3
Na porcję: (analiza obejmuje tofu.) kcal kalorie, 6,4% kalorii z tłuszczu, 2,4 g tłuszczu, 0,0 g tłuszczów nasyconych, 0 mg cholesterolu,
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
4
4 g węglowodanów,
5
Bon Appétit

Składniki

142Orzechy dowolne (posiekane)smukłe marchewki (najlepiej w różnych kolorach), obrane, cienko pokrojone po przekątnejsmukłe marchewki (najlepiej w różnych kolorach), obrane, cienko pokrojone po przekątnej43Orzechy dowolne (posiekane)suszone grzyby shiitake, opłukanesuszone grzyby shiitake, opłukane113Orzechy dowolne (posiekane)półtwarde tofu, pokrojone w kostkę 1/2 cala (opcjonalnie)półtwarde tofu, pokrojone w kostkę 1/2 cala (opcjonalnie)3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigrubo posiekana świeża kolendragrubo posiekana świeża kolendra1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojony obrany świeży imbircienko pokrojony obrany świeży imbir596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMatchstick-size strips obrany świeży imbirMatchstick-size strips obrany świeży imbir2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokrojona zielona cebulapokrojona zielona cebula2paski6-calowe paski suszone kombu6-calowe paski suszone kombu2łodygi trawy cytrynowej, zewnętrzne ciemne warstwy usunięte, wszystkie z wyjątkiem dołu 4 cale odcięte i odrzuconełodygi trawy cytrynowej, zewnętrzne ciemne warstwy usunięte, wszystkie z wyjątkiem dołu 4 cale odcięte i odrzucone9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2-calowy przekrojone plastry kapusty Napa1/2-calowy przekrojone plastry kapusty Napa142Orzechy dowolne (posiekane)groszek śnieżny, przyciętygroszek śnieżny, przycięty283Orzechy dowolne (posiekane)Makaron udon w stylu japońskim lub makaron sobaMakaron udon w stylu japońskim lub makaron soba6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos sojowy tamariSos sojowy tamari11 funt cukinii,ocet ryżowy niesezonowanyocet ryżowy niesezonowany7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKostka 1/2 cala obrane ziemniaki (czerwone słodkie ziemniaki)Kostka 1/2 cala obrane ziemniaki (czerwone słodkie ziemniaki)6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySambal oelekSambal oelek
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia64
Magazyn