Udko jagnięce marynowane morelowo i Rozmarynowo

Udko jagnięce marynowane morelowo i Rozmarynowo
Morelowo-rozmarynowa marynowana noga jagnięca jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $3.59 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz bezalkoholowe wino, gałązki rozmarynu, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 godzin i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczona marynowana jagnięcina z cytryną i rozmarynem ziemniaki, Francuski W Mgnieniu Oka: Brochetki Z Jagnięciną I Rozmarynem Z Morelowym Cr, oraz Rozmaryn i mięta jagnięcina Stir Fry z morelowym kuskusem.

Instrukcje

1
Zrobić 16 małych szczelin, każdy około 1/2 cala szerokości i 1 cala głębokości, nad powierzchnią jagnięciny. Włóż 1 kawałek czosnku i 1 kawałek rozmarynu do każdego cięcia za pomocą końcówki noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
2
Umieść jagnięcinę w dużej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności lub płytkim szklanym lub plastikowym naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Wymieszać syrop morelowy, wino, olej, 1 łyżkę miodu i sól; polać jagnięciną. Uszczelnić worek lub przykryć naczynie i przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, ale nie dłużej niż 24 godziny, okazjonalnie obracając jagnięcinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
MiódMiód
SyropSyrop
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
WinoWino
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Jagnięcinę usunąć z marynaty; marynatę rezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
6
Ułożyć jagnięcinę, grubą stroną do góry, na półce w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż żaroodporny termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części jagnięciny i nie dotykała kości ani nie spoczywała w tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Piec odkryte około 2 godzin, szczotkowanie raz lub dwa razy z marynaty, aż termometr czyta 60°. przykryć jagnięcinę luźno folią i odstawić 10 do 15 minut lub aż termometr czyta145. (temperatura będzie nadal rosnąć o 5, a jagnięcina będzie łatwiej rzeźbić.) Rezerwa 1/4 szklanki marynaty; wyrzucić pozostałą marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Dekoruj dodatkowymi połówkami moreli i świeżymi liśćmi rozmarynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
MorelaMorela
9
W międzyczasie umieść morele w robocie kuchennym lub blenderze. Przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkości. W rondlu 1-ćwiartkowym podgrzać morele, 1/4 szklanki marynaty, pozostał 1 łyżkę miodu i posiekany rozmaryn.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
MarynataMarynata
RozmarynRozmaryn
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Podgrzać do wrzenia. Gotować 1 do 2 minut, mieszając od czasu do czasu.
11
SOS podawać z jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćEkspert
Gotowe W10 hrs, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn