Udka z kurczaka z imbirem
Udka z kurczaka z imbirem przygotowuje się około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 183 kalorie , 23 g białka i 6 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,14 USD za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup bulion z kurczaka, płatki papryki, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Sprawdza się dobrze jako dość niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 44% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Pieczona wołowina z imbirem , Azjatyckie marynowane udka z kurczaka i Pieczone udka z kurczaka z sosem satay i sałatką pomidorową .
Instrukcje
W dużej plastikowej torbie z możliwością ponownego zamknięcia wymieszaj pierwsze siedem składników; dodaj kurczaka. Zamknij torbę i obróć, aby pokryć; schłódź w lodówce do 4 godzin.
Odcedź i wyrzuć marynatę. Na dużej patelni pokrytej sprayem do smażenia zrumień kurczaka z każdej strony.
Przenieś do 11-calowej x 7-calowej formy do pieczenia pokrytej sprayem do pieczenia. W małej misce ubij składniki sosu; polej kurczaka.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20–25 minut lub do momentu, aż ciasto straci różowy kolor.