Udka z kurczaka z czarnymi oliwkami i czerwoną papryką

Udka z kurczaka z czarnymi oliwkami i czerwoną papryką
Udka z kurczaka z czarnymi oliwkami i czerwoną papryką wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, węgierską paprykę, pieczoną paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Pieczona papryka z czarnymi oliwkami, Branzino En Papillote Z Pieczoną Papryką, Czarnymi Oliwkami I Fe, oraz Kotlety wieprzowe z papryką, octem i czarnymi oliwkami przepis.

Instrukcje

1
Wyjąć 1 paloną paprykę z butelki; paprykę cienko pokroić w plasterki. Rezerwa Pozostałe pieczone papryki do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj pory na patelnię; smażyć 5 minut lub do miękkości. Ułóż pieczone paski czerwonej papryki na porach. Ułóż kurczaka na pieczonych paskach papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Kurczaka posypać tymiankiem, szałwią, 1/4 łyżeczki soli i papryką. Delikatnie wlać bulion wokół kurczaka; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 15 minut. Obrócić kurczaka; przykryć i dusić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Dodać oliwki i sok z cytryny na patelnię; wymieszać, aby połączyć. Gotować, odkryte, 8 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wrzucić orzo z 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Podajemy mieszankę z kurczakiem i porem na rozgrzanym orzo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane OrzoGotowane Orzo
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm1 Mała Główka Kapusty Włoskiej Lub Pekińskiej Pokrojonej W Paski O Grubości 2,5 Cm
8
Doskonałe wino: Chateau St. Jean Fum Blanc 2002 (Sonoma County, CA), $ to średnio mocne sauvignon blanc (FUM blanc to inna nazwa sauvignon blanc) ma wspaniałe ziołowe smaki, a także nutę wanilii i długie, żywe wykończenie. Stanowią one ekstrawaganckie tło dla mięsisty, ziołowe smaki kurczaka. Chociaż danie jest dość odważne, wino ma wystarczająco dużo wagi, charakteru, smaku i chrupkości, aby się mu przeciwstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sauvignon BlancSauvignon Blanc
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn