Udka Z Kurczaka W Stylu Piccata
Need a dairy free main course? Udka z kurczaka w stylu Piccata może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 364 kalorie, 22g białka, oraz 22g tłuszczu. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, ząbki czosnku, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Udka z kurczaka Piccata, Polędwiczki Z Kurczaka W Stylu Piccata, oraz BBQ " Style udka z kurczaka.
Instrukcje
Umieść kurczaka w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj mąkę, sól i pieprz. Uszczelnij torbę i wstrząśnij, aby pokryć kurczaka.
Połącz białko jaja i wodę w płytkim naczyniu.
Wyjąć kurczaka z worka. Każdy kawałek zanurzyć w mieszaninie białek jaj i pogłębiać w bułce tartej.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kurczaka na patelnię; gotować 3 do 4 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodaj bulion, wino, sok z cytryny i czosnek na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 8 minut.
Dodać pietruszkę i kapary, i gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
W razie potrzeby posypać startą skórką z cytryny.