Udka z kurczaka w pikantnym sosie pomidorowo-pieprzowym
Udka z kurczaka w pikantnym sosie pomidorowo-pieprzowym to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 909 kalorii, 61g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cebulę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 67%, co jest dobre. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Udka Z Kurczaka W Sosie Pomidorowym, Udka z kurczaka w sosie pomidorowo-kaparowym, oraz Udka z kurczaka z oliwkami i sosem pomidorowym.
Instrukcje
W bardzo dużej patelni żaroodpornej, podgrzać 1/2 szklanki plus 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę, papryka i czosnek i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i lekko rumiane, o 10 protokół.
Dodać pomidory i gotować, aż zmiękną i cały płyn odparował, o 10 minut dłużej.
Przełożyć warzywa do blendera i puree, aż będą gładkie. Przecier warzywny doprawiamy solą i Piment D ' Espelette.
Umyć i wysuszyć patelnię.
Podgrzać 3 łyżki oleju w każdej z 2 bardzo dużych patelni żaroodpornych. Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 10 ud do każdej patelni, strona skóry w dół. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż kurczak będzie złoty kolor, o 12 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz i wylać tłuszcz w patelni.
Dodaj 1/4 szklanki brązowego cukru do 1 patelni i gotuj na dużym ogniu, stale ubijając, aż się stopi, około 1 minuty. Off ciepła, ostrożnie ubijać w 1/2 szklanki octu; odwróć się, aby uniknąć oparów. Gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając i skrobanie się wszelkie rumiane kawałki z dna patelni, aż gruby i syropowaty, o 1 minutę.
Dodać połowę puree warzywnego i doprowadzić do wrzenia. Powrót 10 udek kurczaka na patelnię, strona skóry do góry. Powtórz z drugiej patelni i pozostałych 1/4 szklanki cukru, 1/2 szklanki octu, puree i udka kurczaka. Przykryć obie Patelnie i gotować kurczaka na małym ogniu, aż gotowane przez, o 12 protokół.
Rozgrzej brojlery i umieść stojak 8 cali od ciepła. Odsłonić Patelnie i smażyć kurczaka, aż skóra jest lekko rumiane i chrupiące, o 2 protokół.
Kurczaka przełożyć na półmisek, na wierzch polać sosem i podawać.