Udka Z Kurczaka Véronique
Udka z kurczaka Véronique może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 148 kalorii. Ten przepis służy 14. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kurczak Veronique, Kurczak Veronique, oraz Wegetariański Kurczak Veronique dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciąć nadmiar tłuszczu z udek kurczaka. Doprawić obie strony solą i pieprzem.
Roztopić masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy piana ustępuje, gotować kurczaka, aż rumiane i gotowane przez, obracając często, 10 do 12 minut w sumie. Pracuj partiami i w razie potrzeby dostosuj ciepło, aby zapobiec przypaleniu.
Przełożyć na talerz i przykryć luźno folią, aby utrzymać ciepło.
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki. tłuszcz z patelni.
Dodać szalotkę i gotować, mieszając, aż lekko zmięknie, o 1 minutę.
Wlać bulion i doprowadzić do wrzenia, skrobanie wszelkie rumiane kawałki, aż płyn zmniejszy się o połowę, o 2 protokół.
Wlać śmietanę i gotować, aż zmniejszy się o połowę, często mieszając, około 3 minut. Wymieszać z winogronami i skórką pomarańczową. Gotować, mieszając, aż winogrona zmiękną i rozgrzeją się, a sos zgęstnieje, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Ułóż 2 uda na każdym z 4 talerzy i łyżkę sosu na wierzchu.