Udka z kurczaka duszone w czosnku i białym winie
Udka z kurczaka duszone w czosnku i białym winie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 791 kalorii, 36g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.62 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, udka z kurczaka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak duszony z czosnkiem i białym winem, Czosnek Duszony kurczak w kremowym sosie z białego wina, oraz Czerwone Wino Duszone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, połączyć oregano, 3/4 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Kurczaka osuszyć papierowymi ręcznikami, doprawić mieszanką przypraw i zanurzyć w mące.
Rozgrzać olej w holenderskim piekarniku na średnim ogniu i brązowy kurczaka, 4 minut na stronę.
Dodać cebulę do garnka i gotować, aż złoty, o 5 protokół.
Dodać czosnek i paprykę wiśniową i gotować, mieszając, przez 2 protokół.
Dodać solankę pieprzową, Wino i bulion i doprowadzić do wrzenia. Powrót kurczaka do garnka i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować, pod przykryciem, aż kurczak zostanie ugotowany, około 30 minut. W międzyczasie ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Podzielić na poszczególne miski i łyżką kurczaka i sos na nim.