Tłuczone ziemniaki i rzepa Gratin
Puree ziemniaczane i rzepa Gratin jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 226 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 82 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako tania przystawka. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mieloną gałkę muszkatołową, rzep i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Tarka z ziemniaków i rzepy, Tarka z ziemniaków i rzepy, oraz Tarka ze słodkich ziemniaków i rzepy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 11x7x2-calowe szklane lub ceramiczne naczynie do pieczenia. Ziemniaki i rzep gotować w dużym dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 35 minut.
Drenaż. Warzywa lekko ostudzić i obrać.
Pokroić na duże kawałki; umieścić w robocie kuchennym.
Dodać masło i proces, aż gładka, skrobanie w dół boki miski od czasu do czasu.
Dodać 1/4 szklanki sera i szczyptę zmielonej gałki muszkatołowej; krótko zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżka do przygotowanego naczynia.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera. (Gratin można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Piec zapiekankę uncovered aż warzywa są gorące i top jest złoty, o 25 protokół.