Tęczówka Cytrynowo-Czosnkowa
Cytrynowo-czosnkowy Tęczowy Chard może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swój repertuar przystawek. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 236 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 187 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka tęczy chard, oliwa z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 100%. Spróbuj Smażony Tęczowy Chard z czosnkiem i cytryną, Tęczowy Chard Z Cytryną, Koprem I Parmigiano, oraz Rainbow Swiss Chard N ' Lemon Stir-fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Oddziel łodygi chard od liści.
Pokrój liście na cienkie paski i odstaw na bok. Cienko pokroić łodygi.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni lub garnku na średnim ogniu. Wymieszać w plasterkach czosnku, płatki czerwonej papryki, i chard łodygi, i gotować przez 3 minut, aż smak czosnku melows i łodygi zaczynają mięknąć. Wymieszać w rozdrobnionych liści chard, przykryć, i gotować 5 minut na średnim ogniu. Wymieszać, odzyskać, i kontynuować gotowanie, aż chard jest miękka. Wymieszać z sokiem z cytryny, aby służyć.