Tęczowa Rolka Sorbetu
Rainbow Sorbet Roll wymaga około 7 godzin i 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 12 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 210 kalorii. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Jeśli masz wodę, sorbet z limonki, sorbet pomarańczowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tęczowa Rolka Sorbetu, Sorbet Rainbow, oraz Tęczowy Tort Sorbetowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. linia 15 1/2x10 1/2x1-calowy Jelly roll patelni z woskowanego papieru.
Beat ciasto wymieszać i zimną wodą w bardzo dużej szklanej lub metalowej misce na niskiej prędkości 30 sekund; beat na średniej prędkości 1 minutę.
Rozłóż połowę ciasta na patelni.
Rozłóż pozostałe ciasto na patelni bochenkowej o wymiarach 9x5x3 cali.
Piec galaretki roll pan 20 do 25 minut, Bochenek pan 35 do 45 minut, lub do góry sprężyny z powrotem, gdy dotknął lekko w centrum. Rezerwy Bochenek pan do innego użytku. Cool jelly roll pan 10 minut. Poluzuj ciasto z krawędzi patelni; odwróć do góry nogami na ręcznik posypany cukrem pudrem. Ostrożnie usuń woskowany papier. W razie potrzeby przyciąć sztywne krawędzie ciasta. Ostrożnie zwinąć gorące ciasto i ręcznik z wąskiego końca. Całkowicie schłodzić na stojaku z drutu, około 1 godziny.
Rozwiń ciasto; Usuń ręcznik. Zaczynając od wąskiego końca, rozłóż malinowy sorbet na jednej trzeciej ciasta, pomarańczowy sorbet na następnej trzeciej ciasta i limonkowy sorbet na pozostałym cieście.
Miejsce rolki, szew stronie w dół, na 18x12-calowy kawałek folii aluminiowej. Owinąć w folię; zamrozić co najmniej 6 godzin do jędrności.
Wyjąć z zamrażarki 15 minut przed podaniem.
Pokroić rolkę w plastry o grubości 3/4 cala. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na mrożony deser. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "