Tyłek wieprzowy z orzechami laskowymi, złotymi rodzynkami i topinamburem
Wieprzowina Butt z orzechami laskowymi, złote rodzynki, i topinambur może być tylko głównym daniem szukasz. Na 5,42 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 1012 kalorii, 57g białka, oraz 52g tłuszczu każdy. Jeśli masz masło, złote rodzynki, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Chleb Dyniowy Z Orzechami Laskowymi I Złotymi Rodzynkami, Polędwiczki Wieprzowe Ze Słodko-Kwaśną Cebulą, Złocistymi Rodzynkami I, oraz Karczoch Jerozolimski dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim garnku zagotować 4 szklanki wody.
Dodać rodzynki, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Przenieść rodzynki do małej miseczki i przykryć koniakiem. Przykryć miskę szczelnie folią i odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę lub przechowywać w lodówce na noc lub do 5 dni.
Wymieszać orzechy laskowe, bułkę tartą, 3 łyżki masła, posiekany tymianek, skórkę cytrynową, sól i pieprz do smaku. Podzielić mieszaninę na pół i zwijać każdą połowę pomiędzy dwoma kawałkami papieru pergaminowego lub folii na cal grubości prostokąta. Przechowywać w lodówce do firmy, o 2 godziny, lub do 3 dni.
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°.
Odcedzić rodzynki i zarezerwować koniak. Jeśli na tyłku wieprzowym znajduje się nadmiar tłuszczu, przyciąć go i wyrzucić.
Tyłek wieprzowy pokroić na pół i doprawić solą i pieprzem. W średnim żeliwnym garnku lub piecu holenderskim na średnim ogniu rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek i 2 łyżki masła.
Dodać wieprzowinę, czosnek, szalotka, i 2 gałązki tymianku i podsmażyć wieprzowinę, aż złoty brąz ze wszystkich stron, o 10 protokół.
Deglaze garnek dodając zastrzeżone koniak i skrobanie się wszelkie rumiane bitów przylegających do dna garnka. Doprowadzić koniak do wrzenia i pozwolić zmniejszyć, aż prawie cała ciecz w garnku odparuje.
Dodać białe wino i bulion z kurczaka i powrócić do wrzenia.
Przełożyć wieprzowinę na talerz. Odcedź zawartość garnka przez durszlak ustawiony nad miską, zastrzegając płyn i odrzucając czosnek, szalotki i tymianek.
Odstawić garnek z powrotem do pieca na średnim ogniu i roztopić pozostałe 2 łyżki masła z pozostałymi 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Dodać Topinambur i cebulę i gotować, mieszając, aż światło złoty kolor, o 10 protokół.
Dodać wieprzowinę z powrotem do garnka wraz z rezerwowym płynem i pozostałymi 2 gałązkami tymianku i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Dodać rodzynki, przykryć i przenieść garnek do piekarnika.
Dusić przez 2 godziny lub do miękkości mięsa. (W tym momencie wieprzowinę można schłodzić i schłodzić przez noc, jeśli chcesz. To chłodzenie pozwoli, aby każdy tłuszcz w płynie do duszenia dotarł do góry, aby łatwo go usunąć. Wieprzowinę można następnie podgrzać w piekarniku 163° przez około 30 minut.)
Wyjąć skórkę z orzechów laskowych z lodówki.
Przełożyć wieprzowinę na blachę do pieczenia i ułożyć każdą pół wieprzowiny kawałkiem skorupy. Broil aż skorupa jest złoty kolor, o 3 protokół. Jeśli sos jest zbyt cienki lub nie jest wystarczająco intensywny smak, kadzi większość z niego off do innego garnka i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i zintensyfikuje. Następnie dodaj go z powrotem do oryginalnego garnka. Pokroić wieprzowinę, podając równe kawałki skorupy. Polać wieprzowinę duszonym płynem i podawać.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;