Tymianek Kurczak Marsala

Tymianek Kurczak Marsala
Przepis tymianek kurczak Marsala można zrobić w około 30 minut. Za 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 235 kalorii, 26g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Mieszanka soli, mąki, połówek piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Prażone żeberka z tymiankiem i Marsalą, Smażone grzyby z winem Marsala i tymiankiem, oraz Buitoni kurczak Marsala Ravioli z sosem śmietanowym z grzybów Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść kurczaka w dużej zamykanej plastikowej torbie; spłaszcz do 1/4 cala. grubość.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Dodaj mąkę i po 1/8 łyżeczki soli i pieprzu; wstrząśnij, aby pokryć. Odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
3
Na dużej patelni podsmaż marchewkę i żółtą paprykę W 1-1/2 łyżeczkach oleju przez 3 minuty lub do miękkości warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółtaPapryka żółta
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj czosnek i pozostałą sól i pieprz; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
5
Przełóż na dwa talerze do serwowania; trzymaj się ciepło.
6
Na tej samej patelni rozgrzej pozostały olej na średnim ogniu. Gotuj kurczaka przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy mięso przestanie być różowe; umieść na warzywach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodaj wino i tymianek na patelnię; gotuj przez 1 minutę, mieszając, aby poluzować zarumienione kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Podawać z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Merlot

Pinot Noir, Chardonnay i Merlot to moje najlepsze typy dla kurczaka Marsala. Kurczak w kremowym sosie można pięknie połączyć z chardonnay. Z ziemistymi grzybami i ciemniejszym sosem Marsala z kurczaka z pewnością wytrzyma czerwone wino, takie jak merlot lub pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest kusza Sonoma Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Kusza Sonoma Pinot Noir
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia32
Magazyn