Tymianek Kurczak Marsala
Przepis tymianek kurczak Marsala można zrobić w około 30 minut. Za 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 235 kalorii, 26g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Mieszanka soli, mąki, połówek piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Prażone żeberka z tymiankiem i Marsalą, Smażone grzyby z winem Marsala i tymiankiem, oraz Buitoni kurczak Marsala Ravioli z sosem śmietanowym z grzybów Marsala są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść kurczaka w dużej zamykanej plastikowej torbie; spłaszcz do 1/4 cala. grubość.
Dodaj mąkę i po 1/8 łyżeczki soli i pieprzu; wstrząśnij, aby pokryć. Odłóż na bok.
Na dużej patelni podsmaż marchewkę i żółtą paprykę W 1-1/2 łyżeczkach oleju przez 3 minuty lub do miękkości warzyw.
Dodaj czosnek i pozostałą sól i pieprz; gotuj 1 minutę dłużej.
Przełóż na dwa talerze do serwowania; trzymaj się ciepło.
Na tej samej patelni rozgrzej pozostały olej na średnim ogniu. Gotuj kurczaka przez 3-4 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy mięso przestanie być różowe; umieść na warzywach.
Dodaj wino i tymianek na patelnię; gotuj przez 1 minutę, mieszając, aby poluzować zarumienione kawałki.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Merlot
Pinot Noir, Chardonnay i Merlot to moje najlepsze typy dla kurczaka Marsala. Kurczak w kremowym sosie można pięknie połączyć z chardonnay. Z ziemistymi grzybami i ciemniejszym sosem Marsala z kurczaka z pewnością wytrzyma czerwone wino, takie jak merlot lub pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest kusza Sonoma Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Kusza Sonoma Pinot Noir]()
Kusza Sonoma Pinot Noir
Postarzany we francuskim Dębie, ten Pinot Noir ma piękny granatowy kolor z aromatami wiśni Bing, czerwonej maliny, przyprawy do pieczenia i subtelnych nut wanilii. Prezentuje bujną miękkość na podniebieniu w połączeniu ze smakami skoncentrowanych czerwonych i niebieskich owoców, z rdzeniem wiśni i ciemnej maliny z fioletowymi fioletowymi nutami ustnymi. Średnio mocny o zrównoważonej kwasowości, która podnosi smaki.