Tymianek i sezam-crusted halibut
Halibut z tymiankiem i sezamem jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 30 porcjami. Jedna porcja zawiera 31 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 45 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka klinów cytryny, halibut, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 54 minuty. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Halibut Pacyficzny Z Tymiankiem I Sezamem, Halibut maślany z tymiankiem w sosie Pietruszkowym, oraz Halibut z sezamem w sosie śmietanowym Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. wyłóż blachę do pieczenia folią.
Wymieszaj sok z cytryny, olej, czosnek i pieprz w płytkim szklanym naczyniu.
Dodaj rybę i obróć do płaszcza. Przykryć i marynować w lodówce przez 15 minut.Tymczasem toast nasiona sezamu na małej suchej patelni na średnim ogniu, stale mieszając, aż złoty i pachnący, 2 do 3 minut.
Przełożyć do małej miski do ostygnięcia.
Posypać rybę solą i równomiernie pokryć mieszanką sezamu, pokrywając zarówno boki, jak i wierzch.
Przenieś rybę na przygotowaną blachę do pieczenia i piecz, aż tylko nieprzejrzyste w środku, 10 do 14 minut.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.