Twisty Makowo-Cytrynowe
Need a wegetariańska przystawka? Makowo-cytrynowe Twisty mogą być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 311 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 72 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, mąka, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Twisty Makowe, Parmezan, mak i kminek, oraz Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika; rozgrzej do 350 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Zrób skręty: na mące rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 10 na 18 cali.
Nadzienie z maku rozłożyć równomiernie na cieście, pozostawiając 1-centymetrową granicę na jednym z długich boków.
Umyj czystą granicę wodą. Mocno rozwałkuj ciasto na 18-calowy kłodę, tocząc się w kierunku czystej granicy.
Używając noża szefa kuchni, przetnij kłodę w poprzek na 12 rund, każda o szerokości 1 1/2 cala. Zwilż ręce, a następnie rozciągnij i wklep każdą rundę w owalny kształt. Przekręć każdy owal w środku, tworząc kształt ósemki.
Umieść na przygotowanych blachach do pieczenia. Przykryć luźno folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż będzie pulchne, 20 minut.
Odkryj ciasto i retwist, jeśli to konieczne.
Piec na złoty kolor, około 20 minut, zmieniając pozycję blach do pieczenia w połowie.
Przenieść do stojaków i ostudzić lekko na blasze do pieczenia.
Połączyć cukierników ' cukier, masło, sok z cytryny i skórki, mleko, wanilia i sól w kuchence mikrofalowej. Przykryć folią i kuchenką mikrofalową 45 sekund; mieszać, aż będzie gładka.
Ciepłe 1/2 szklanki wody i mleka w rondlu na małym ogniu, aż termometr rejestruje 100 stopni F do 110 stopni F.
Zdjąć z ognia i posypać drożdże na wierzchu, a następnie posypać szczyptą cukru; odstawić, niezakłócony, aż spieniony, około 5 minut.
Roztopione masło, żółtko i wanilię ubić do mieszaniny drożdży, aż się połączą. W dużej misce ubić mąkę, pozostały cukier, sól i gałkę muszkatołową. Zrobić studnię w środku, następnie dodać mieszaninę drożdży i wymieszać drewnianą łyżką, aby uzyskać gęste i lekko lepkie ciasto. Wyłożyć na mąkę i ugniatać, aż będzie miękka i elastyczna, około 6 minut. Kształt w piłkę.
Posmaruj dużą miskę masłem.
Dodać ciasto, obracając się do pokrycia lekko z masłem. Przykryć folią i odstawić do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej, aż ciasto podwoi się w wielkości, około 1 godziny, 15 minut.
Ciasto wyjąć z miski i krótko zagnieść, aby uwolnić nadmiar powietrza; ponownie uformować w kulkę i powrócić do miski. Lekko posmaruj duży kawałek folii i połóż go bezpośrednio na powierzchni ciasta. Przykryć miskę szczelnie folią i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc.