Twinkie Tiramisu
Przepis Twinkie Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 3 godziny. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 243 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz wiórki czekoladowe, twinkies, espresso i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 104 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Babeczki Twinkie, Twinkie Sushi, oraz Twinkie Shortcake.
Instrukcje
Połącz 3 żółtka, łyżkę espresso, cukier i wino marsala w dużej misce. Beat przez 2-3 minuty.
Dodaj mascarpone i beat przez 3-5 minut, aż grudki wolne i gładkie.
Ubij białka ze szczyptą cukru w osobnej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć do mieszanki mascarpone aż do połączenia.
Przeciąć trzy Twinkies na pół. Ustaw połówki Twinkies na bok.
Szybko zanurz jedno z całych Twinkies w pozostałym espresso, a następnie umieść je w lewym górnym rogu swojego 8x8-calowego naczynia (musisz działać szybko, ponieważ stanie się miękkie i nie chcesz, aby się rozpadło!). Zanurz jedną z pół-Twinkies w espresso i dopasuj ją do patelni tak, aby wypełniała resztę lewej strony, tworząc "rząd".
Powtórz z jeszcze trzema całymi i jeszcze 4 pół Twinkies, tak aby mieć w sumie cztery rzędy. Powinno to pokryć całe dno patelni. W razie potrzeby przesuń rzędy tak, aby połówki były sparowane obok całych Twinkies (nie jest to konieczne, ale zauważyłem, że dało to lepszy obraz). Będziesz miał JEDEN cały i pół Twinkie pozostały; nie maczać ich w espresso.
Delikatnie rozprowadź mascarpone na wyłożonej Twinkie patelni, zapewniając równomierne krycie. Możesz przechylić patelnię ręcznie, aby delikatnie rozprowadzić mieszaninę.
Pozostałe Twinkies pokroić na monety (najlepiej delikatnie "pił" je ząbkowanym nożem, ponieważ są dość delikatne) i użyć ich, wraz z wiórkami czekoladowymi, do dekoracji górnej części Tiramisu.
Odstawić do lodówki na co najmniej trzy godziny przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 85 dolarów za butelkę.
![Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione]()
Barone Ricasoli Colledila Chianti Classico Gran Selezione
Jasny rubinowy kolor i oszałamiająca koncentracja zapachów. Eteryczne, owocowe, kwiatowe i balsamiczne nuty podkreślają świeżą elegancję. Nuty wiśni, wiśni, czereśni, wiśni morelowej, fiołka, mięty, anyżu, cynamonu. Cały jego blask wyraża się w podniebieniu z niezwykłą równowagą pomiędzy koncentracją kwasowości i elegancji. Powracają typowe nuty czerwonych owoców przedłużone przez słodkie taniny i doznania mineralne. Czysty, elegancki, trwały i delikatny.