Tuńczyk zapiekany z musztardą z kremem z szalotki

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanego tuńczyka z musztardą i kremem z szalotki. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 42g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,52 zł za porcję. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, sok z cytryny, fasola i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Łosoś zapiekany z sosem musztardowo-Szalotkowym, Steki z tuńczyka zapiekane z klonem i musztardą, oraz Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym.
Instrukcje
Rozłóż 1/2-calową warstwę soli w małym naczyniu do pieczenia. Ułożyć szalotkę na soli i piec 45 minut, aż będzie miękka.
Ochłoń. Obrać szalotki i przenieść je do blendera.
Dodać śmietanę, sok z cytryny, musztardę i tymianek oraz przecier.
Krem na szalotkę przełożyć do rondla i doprawić solą i pieprzem.
W dużej patelni nonstick rozgrzać olej.
Dodać kapary i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż chrupiące, 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść kapary na talerz. Tuńczyka doprawić solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Rozgrzać olej pozostawiony na patelni, aż się połysk.
Dodaj tuńczyka i gotować na dużym ogniu, obracając raz, aż rumiane na zewnątrz i średnio rzadkie w ciągu, 2 protokół na stronę.
Przenieść tuńczyka na talerze. Delikatnie podgrzać krem szalotka i łyżką nad rybą. Rozrzuć kapary na górze.
Podawać z bakłażanem Relish i gotowaną na parze fasolką szparagową.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.